fbpx

🎒 TOP 10 Túraútvonal gyerekkel

A tavasz a legjobb alkalom arra, hogy gyermekeink megismerkedjenek a természettel. Akik az utcai sétáknál többre vágynak, és szeretnék bevezetni a gyerekeket a túrázás világába, itt a remek alkalom! Összegyűjtöttük Nektek a legjobb túraútvonalakat, amelyeket a legkisebbekkel is könnyű végigjárni.

1. Vár Pilisborosjenőnél

pilis_var

A Pilisben a számos kirándulási lehetőség közül most az Egri vár másolatához kalauzoljuk a családokat. Pilisborosjenőn a Fő utca végétől Csobánka felé indulva a bicikli úton – ahol egy kis körbekerített játszótér is várja a gyerekeseket – lehet eljutni a várhoz, amelyet az Egri Csillagok forgatásához építettek. Ha a vár után még kedvetek támad egy laza sétához, a közelben van lehetőség sziklamászásra és egy barlangot is útba lehet ejteni.

Bővebb információ itt érhető el.

2. János-hegy

erzsebet_kilato

A túra a Normafától indul és alig 2 km-es sétával juthatunk el aszfaltos úton az Erzsébet kilátóig, ahol gyönyörű Budapesti panoráma tárul a lábunk elé. Az útvonalon a legkisebbek örömére erdei játszótér is található. A teljes útvonal babakocsival is jól járható. Ha egész napos elfoglaltságot terveztek, érdemes lehet a programot gyermekvasutazással, vagy libegőzéssel ötvözni. 

Bővebb információ itt érhető el.

3. Gödöllői Arborétum

godolloi_arboretum

A Gödöllői arborétum csodás lehetőséget biztosít egy könnyed erdei séta eltöltésére. Isaszeg felé haladva a város után balra kell fordulni, ahol gond nélkül leparkolhattok autóval. Az erdei útvonalon számos kis ösvény és utacska található, középen pedig egy csodálatos kis erdei játszótér várja az apróságokat. Gyalogosan is kényelmesen végig lehet sétálni a kb. 4 km-es szakaszt, de sportbabakocsival is könnyedén járható az útvonal.

Bővebb információ itt érhető el.

4. Dera-szurdok Pilisszentkeresztnél

dera_1

Ha semmi másra sem vágyik az ember csak a természetre és az együtt töltött pillanatokra, akkor a Dera szurdok remek választás lesz. Budapesthez közel, Pilisszentkereszt felé található a sok apró vízesésből álló patakmederben lévő turistalátványosság.

Számos tűzrakóhely is található az útvonalon, ha a családnak kedve támadna egy kis szalonnasütéshez.

Bővebb információ itt érhető el.

5. Tatai Öreg-tó

tatai_to

Akár egy egy napos kirándulást is érdemes a gyönyörű Tatai tó környékére szervezni, ugyanis megannyi látnivalóval büszkélkedik a környék. Ha az egész tavat szeretnénk megkerülni, a túra 7 km hosszú, de babakocsival, kismotorral is könnyen végigjárható. A Tatai vártól érdemes elindulnotok. A tó partján számos fagyizó és vendéglátó hely található, így kisebb-nagyobb megszakításokkal a legkissebbek is könnyedén körbe tudják sétálni.

Bővebb információ itt érhető el.

6. Solymár - Kerekhegy

A Solymár-Kerekhegyi Berzsenyi utca végén könnyedén lehet parkolni, innen lehet besétálni az erdőbe. Csatlakozzatok a sárga jelzésű úthoz, amelyen jobbra kanyarodva felfelé induljatok el. Az út végig széles, sehol sem túl meredek, sportbabakocsival bejárható. Visszaérkezve kisgyerekekkel érdemes elmenni a kerekhegyi játszótérre is (Berzsenyi és Katona József utca sarkán)

Bővebb információ itt érhető el.

7. Vízisétány a Tisza tónál

tisza_setany

A Vízi Sétány Poroszló mellett a tó belső területén a partvonaltól mintegy 500 m-re található. Az útvonal a 20 percenként közlekedő menetrendszerinti hajóval könnyedén megközelíthető. A víz fölött cölöpökre épített 1500 m hosszú palló-úton kényelmes sétával fedezhetők fel a Tisza-tó természeti értékei. Az útvonal felfűz két madárvártát, egy pihenőszigetet és egy 10 m magas madármegfigyelő tornyot is.  A természeti értékek megismerését információs táblák segítik az útvonalon.

Bővebb információ itt érhető el.

8. Gyadai tanösvény

gyadai_3

A tanösvény Budapesttől 40 percre, a Lósi-patak mentén fekvő erdők és rétek természeti értékeit és érdekességeit mutatja be. Az ösvénynek 13 állomása van, ahol megismerkedhetünk a környék erdeivel, rétjeivel, azok természeti adottságaival. Nagy játszóteret alakítottak ki, és a gyermekek részére külön munkafüzetet szerkesztettek, amiben a látnivalókhoz kapcsolódó játékos és gondolkodtató feladatokat oldhatnak meg.

Bővebb információ itt érhető el.

9. Apáthy-szikla

apathy_1

Ha első túraútvonalatokat keresitek, ezt a rövid és könnyű túrát ajánljuk a Budai Hegységben. A teljes útvonal mindössze 1 km hosszú, így még totyogóval is kényelmesen teljesíthető. Amennyire rövid az útvonal, annyira lélegzetelállító látvánnyal párosul! A Törökvészi út legvégétől érdemes elindulni (11-es busz végállomása), a Görgényi úton haladva pedig balra a zöld turistajelzés mentén. Az útvonal sportbabakocsival is járható.

Bővebb információ itt érhető el. 

10. Szigligeti séta

A Balatonnál nem csak strandolni lehet! A borvidéknek köszönhetően számos sétaútvonal alakult ki a Balaton mentén, melyek babakocsival is könnyedén járhatóak. A Szigligeti sétát az Eszterházy kastély parkolójából érdemes indítani, ahonnan rövid 2 km-es séta után a közeli Szent Antal pincészethez jutunk. A pincészetnél a finom borokat gyönyörű balatoni panorámával fűszerezve élvezhetik az odalátogatók. 

Bővebb információ itt érhető el. 

🎒 Túrára fel!

+1: 👨‍👩‍👧‍👦 Gyerekbarát helyekért és programokért használd keresőnket!

Olvasd el ezeket is!

TOP5 Böngésző mesekönyv 📘

A hideg, téli estéken remek pihentető kikapcsolódást ígérnek a böngésző mesekönyvek. A részletgazdag képeket nézegetve …

keyboard_arrow_up