fbpx

📚 TOP 5 Gyermekkorunk mesekönyve

Kicsiként képesek voltunk akár minden este végighallgatni ugyanazt a kedvenc történetet, és valóban rongyosra lapoztuk az oldalakat, hogy láthassuk szeretett mesehőseinket. Időutazásra invitálunk most Benneteket – cikkünkben a legszebb 🇭🇺 retró mesekönyveket vettük sorra, amelyeket most akár Ti is olvashattok gyerekeiteknek!

1. Fazekas Anna - Öreg néne őzikéje

oreg_nene_ozikeje_k

Fazekas Anna története a törött lábú őzgidáról a magyar gyerekirodalom egyik legmeghatározóbb darabja. A dalszerűen egyszerű, fülbemászó rímek kitörölhetetlenül emlékeinkbe vésődtek, és elkísérnek minket pici korunktól egészen addig, amíg majd egyszer, nagyszülőként mi magunk meséljük ezt a történetet unokáinknak. A történet elmesélője a Mátraalján, falu szélén éldegélő öreg néne, aki egy nap egy panaszosan sírdogáló, törött lábú őzgidával találkozik, megszánja és hazaviszi kis otthonába, hogy meggyógyíthassa. A kedves kis mese az ember és az állat kölcsönös szeretetéről szól.

A Libri Könyváruházából most kedvezményesen megrendelhető! Itt.

2. Varga Katalin - Mosó Masa mosodája

moso_masa_mosodaja

A Mosó Masa mosodáját nemzedékek óta éppúgy minden gyerek ismeri, ahogyan testvérkönyvét, a Gőgös Gúnár Gedeont is. Varga Katalin új mesealakokat is teremtett ebben a könyvben, de feltűnik néhány ismerős is. A rövid történetek nemcsak szórakoztatnak, de segítenek egy-egy nyelvtani szabály hangsúlyozásában, megértésében is. Mindez nagyon vidám és vicces, szívhez szóló formában, hogy a kicsik egy percre se érezzék az oktató jelleget.

A Libri Könyváruházából most kedvezményesen megrendelhető! Itt.

3. Marék Veronika - Boribon és Annipanni

boribon_annipanni

Marék Veronika két hőse, Boribon és Annipanni majd fél évszázada lakik rengeteg kisgyerek szobájában, segítenek nekik elaludni, betegeskedni, kirándulni, focizni és sok-sok aprónak tűnő, de annál súlyosabb konfliktust feldolgozni – a mese, a képek erejével átélni. A kicsik ebből a részből megtudhatják mi történik Boribonnal egy szép nyári délutánon, szamócavadászat közben.

A Libri Könyváruházából most kedvezményesen megrendelhető! Itt.

4. Kormos István - Mese Vackorról

mese_vackorrol_k

A csetlő-botló, csavargó kölyökmackó éppen olyan, mint az óvodás gyerekek: játék közben elfelejtkezik az időről, nem eszi meg az ebédet, félve megy bele a Balatonba, hogy aztán annál nagyobb örömmel lubickoljon a hatalmas tóban. Egyetlen fura tulajdonsága van: mackó létére nem szereti a mézet. Bundája loncsos, lompos és bozontos sötétbarna színű, orra piszén pisze, – ugye ismerős a személyleírás Vackorról, akinek kalandjairól szóló sorokat nemzedékek fújják? Vackor most újra él a lapokon.

A Libri Könyváruházából most kedvezményesen megrendelhető! Itt.

5. Marék Veronika - Kippkopp a fűben

kipp_kopp

A legtöbben elmondhatjuk magunkról, hogy készítettünk már gesztenyéből saját Kippkoppot. A történet nagyon egyszerű, csendes és nyugodt, – mint a rét, melyet a téli álmából felébredt kis gesztenyegyerek végigjár társ után kutatva. Kalandos útja során rengeteg állattal megismerkedik. De vajon megtalálja-e elveszettnek hitt barátját, a katicabogarat? Kiderül a meséből, melyet az írónő gyönyörű színes rajzai kísérnek.

A Libri Könyváruházából most kedvezményesen megrendelhető! Itt.

Kellemes nosztalgiázást! ☺️

⬇️ Alkalmazás letöltése

Olvasd el ezeket is!

NYEREMÉNYJÁTÉK! 🍀

Jó lenne, ha idén Neked is hozna valamit a Nyúl?!  Játssz velünk és NYERJ családi pihenést a …

keyboard_arrow_up