fbpx

🎒 TOP 10 Kirándulóhely gyerekkel

Most, hogy végre beköszöntött a napos idő, ideje kimerészkedni a négy fal közül és magunkba szívni egy kis D vitamint. A hó elolvadt, a sár felszáradt, vár minket a természet! 🌿 Összeszedtünk nektek pár kirándulással egybeköthető közkedvelt programot, hogy megkönnyítsük a tavaszi hétvégék megszervezését.

1. Szentendrei Skanzen

Ha Budapesttől nem mennétek nagyon messze, akkor az egyik legjobb választás a Szentendrei Skanzen. Itt ugyanis minden van, ami egy kisgyereknek érdekes lehet: háziállatok, játszótér, kisvonat, és hatalmas zöld terület. Számos tematikus program is elérhető a Skanzen területén, például a gyerekgazdaság, a csodapajta, a fény háza, a  fényképész műterem vagy a mesekert játszótér. Igazi egésznapos családi program lehet, ahol mindenki jól szórakozik majd!

2. Pannon csillagda - Bakonybél

A Pannon Csillagda Magyarország első számú, komplex  csillagászati ismeretterjesztő centruma. A Pannon Csillagdában 400 m² alapterületű csillagászati és űrkutatási kiállítás fogadja a látogatókat. Megismerhetjük a híres Gibeon meteoritot, több száz éves, antik távcsöveket, Galilei  felfedezéseit, kísérleteit, a tengerészek csillagászati navigációját valamint az űrkutatás legnagyobb expedícióit is. A 3D-s moziteremben még a Marsra is ellátogathatnak az arra kíváncsiak.

3. Mini Magyarország és Arborétum - Szarvas

Közel száz épület, vasút- és hajómakett minden apró részletében kidolgozott mása megtalálható a Mini Magyarország makettparkban. A mini Balatonon és Dunán ringatózó vitorlások, gőzhajók, valamint a gombnyomásra megszólaló épületek mindenkinek különleges élményt jelentenek. A makettek mellett 22 interaktív vasút- és hajómodell is üzemel, melyek gombnyomásra elindulnak vagy akár pályát is váltanak. Érdekes program kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
 

4. Dera-szurdok Pilisszentkeresztnél

Ha semmi másra sem vágyik az ember csak a természetre és az együtt töltött pillanatokra, akkor a Dera szurdok remek program lehet. Budapesthez közel, Pilisszentkereszt felé található a sok apró vízesésből álló patakmederben lévő turistalátványosság. Az erdő ölelésében, a patakmeder szélén fedezhetik fel a családok ezt a csodálatos világot. Számos tűzrakóhely is található az útvonalon, ha kedve támadna a családnak egy kis szalonnasütéshez.

5. Mogyoró-hegy Visegrádon

Kifejezetten családok számára ideális, hiszen a terület szolgáltatásai kicsiknek és nagyoknak egyszerre kínálják a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét. A mogyoró-hegyi vadbemutató kertben a hazai őshonos vadfajokkal ismerkedhetnek az ide látogatók, míg a legkisebbeknek a játszótér szolgáltat kellemes időtöltést. A száguldás szerelmeseinek pedig az itt található erdei bobpálya nyújt remek szórakozási lehetőséget.

6. Seholsziget Élménypark - Nőtincs

Budapesttől 40 percre, az erdő alján, a Lókos patak partján található a Seholsziget Élménypark, mely remek kikapcsolódást biztosít „kicsiknek és nagyoknak” egyaránt. Az élményt állatsimogató, mini állatkert és korosztályos játszóterek teszik teljessé. Szervezett, természet közeli programok között megtalálhatóak a lovas és kézműves foglalkozások, íjászat, élményvonatozás, természetjárás.  Igazi családi program, ahová érdemes egy egész napra tervezni.

7. Bivalyrezervátum a Balaton-felvidéken

Itt él hazánk legnagyobb látogatható bivalycsordája. Az állatok megfigyelésében távcső segíti a látogatókat, amellyel a szerencsések a dagonyázó, legelésző bivalyok mellett a fürgén futkározó ürgéket is láthatják. Az egész évben nyitva tartó rezervátumon kitáblázott sétaút vezet végig, a kicsiket játszótér és állatsimogató várja. Az istállóban régi fotográfiák és a hagyományos bivalytartás eszközei tekinthetők meg. A fogadóépületben berendezett tárlat a Kis-Balaton gazdag élővilágát mutatja be.

8. Gyadai tanösvény

A tanösvény Budapesttől 40 percre, a Lósi-patak mentén fekvő erdők és rétek természeti értékeit és érdekességeit mutatja be. Az ösvénynek 13 állomása van, ahol megismerkedhetünk a környék erdeivel, rétjeivel, azok természeti adottságaival. Nagy játszóteret alakítottak ki, és a gyermekek részére külön munkafüzetet szerkesztettek, amiben a látnivalókhoz kapcsolódó játékos és gondolkodtató feladatokat oldhatják meg.
Bővebb információ itt érhető el.

9. Veresegyházi Medveotthon

A Veresegyházi Medveotthon csupán 25 km-re található Budapesttől. Egy állatkert nem csak medvékkel, – találkozhatunk itt farkasokkal, mosómedvékkel, rénszarvasokkal és madarakkal is. A gyerekek a parkban találnak játszóteret, kismozdonyt, látványliftet, tudnak macis érmét sajtolni, és talán a legfontosabb, hogy saját kezükkel, fakanálból etethetik meg mézzel a mindig éhes macikat!
Bővebb információ itt érhető el. 

10. Budakeszi Dinó park

A közel 2 hektáros Dinó Parkban 25 életnagyságú dinoszaurusz közötti tanösvényen sétálhat a család. Az interaktív környezetben a gyermekek szórakozás mellett megismerhetik az őslények letűnt világát. A dinó témájú játszótéren Dinó lovaglás várja a legkisebbeket. A játék-völgyben pedig különféle kreatív játékokkal játszhatnak a kis dinó-rajongók: teke, óriás csúzli, óriás jenga, trambulin, célba dobás, ásatás, ugróiskola. Dinó park melletti erdei vadasparkban pedig számos állat tekinthető meg.

☀️ Legyen szép időtök!

Olvasd el ezeket is!

keyboard_arrow_up