fbpx

Ötletek adventi naptárba 🎁 – avagy élet a csokin túl

Advent közeledtével minden Anya el van havazva - hiszen a karácsonyi menü megtervezése, az ajándékok beszerzése, és adventi kalendárium megtöltése is mind-mind a mi feladatunk. Jön a mikulás = édességek tömkelege,- így ha soknak érezzük a hagyományos csokival megtömött adventi naptárakat, hoztunk pár tippet, amivel kiválthatjuk őket.

1. Mesekalendárium

advent-mese1
Minden napra egy mese. Az esti mesének különleges szerepe van a gyerekek életében. Dobjuk fel az adventi időszakot, és készítsünk mesenaptárat a legkisebbeknek!
A szabály egyszerű: minden este egy új téli / karácsonyi mesét vehetnek ki a kalendáriumból. Viszonylag olcsó, – ám annál többet adó verziója ez az adventi meglepetéseknek, hiszen nem kell hozzá más, csak egy (illetve 24) szép papír és nyomtató.
Összegyűjtöttük kedvenc téli meséinket, hogy megkönnyítsük Nektek a keresgélést.

2. LEGO adventi naptár

advent-lego3
Egy közepes méretű doboz LEGO darabjait osszuk szét 24 részre. Figyeljünk oda rá, hogy a leírás szerinti sorrendben helyezzük el a naptár megfelelő részeiben a darabokat.
A gyerekek minden nap hozzáépíthetnek valamit – így Szent estére kész is van a remekmű.
Ha az egyszerűbb megoldásokat kedveled; a Playmobil ill. a LEGO is összeállított kész adventi naptárakat.

3. Minden napra egy program

dl_szines_otletek_04
Vegyünk egy nagy befőttes üveget és találjunk ki 24 szuper közös időtöltést. Írjuk fel a programokat különböző papírlapokra, hajtogassuk össze, és dobjuk bele az üvegbe.
A gyerekek minden nap húzhatnak egy cetlit, amin 1-1 érdekes program található. Néhány példa: elmegyünk kacsákat etetni, kirakunk közösen egy kirakót, mézeskalácsot sütünk, játszóházba megyünk, sétálunk a vadasparkban, plusz egy mesét olvasunk este, vagy 10 perccel később kell lefeküdni. A lehetőségek száma végtelen.. 😉

4. Apró ajándékok

advent-apro-ajandek
Talán ez a legköltségesebb ötlet, de ha ügyesen válogatunk, viszonylag kis költségvetésből is kihozható, hogy minden napra egy kis meglepetés várja a gyerekeket.
Eldughatunk a naptárban apró fajátékokat, buborékfújót, színezőket, gyurmát, színes fürdőtablettát, pattogós gumilabdát, kisautót, lányoknak színes hajgumikat, kedvenc mesefigurás matricát, figurákat, kis plüss állatot, lufit, nyomdát, ujjbábot …

5. Adventi kirakó

advent-kirako
Egy karácsonyi képet akár hagyományos kirakó formájában, akár hűtőre rakható mágneses verzióban 24 részre osztva helyezzük el az adventi naptár zsákocskáiban.
A gyerekek minden nap hozzátehetnek egyet a képhez, így az karácsonyra áll majd teljesen össze.
Tipp:  Rakjátok ki saját magatokat! Készíttesd el  egyedi fényképes, családi puzzle-tokat!

Örömteli készülődést kívánunk! 😊

Olvasd el ezeket is!

Legyél mindig naprakész!

Nem értesülsz a legjobb gyerekes programokról? Iratkozz fel!

keyboard_arrow_up