Gyerekkel.com
⚽ Városligeti Sportcentrum gyerekkel
2020 szept. 13.

A hatalmas népszerűségnek örvendő Városligeti Nagyjátszótér után átadták a Liget Budapest Projekt újabb családbarát fejlesztését: a Városligeti Sportcentrumot is. Elmentünk, hogy megnézzük, mi mindent lehet csinálni a területen gyerekkel 👇

 

🌳 A 36.000 m²-en elterülő, gyönyörű, zöld környezetben található Városligeti Sportcentrum szeptember 3-tól tesztüzemi nyitvatartás keretében várja a látogatókat. Ha aktív kikapcsolódásra vágytok, akár egy egész napos programot is tervezhettek, hiszen itt a család minden tagja garantáltan megtalálja a számára megfelelő mozgásformát!A Városliget Sportcentrum egyik nagy előnye, hogy közvetlenül a már-már kalandparkokat is megszégyenítő játszótér mellett helyezkedik el. A park teljes területe az autós forgalomtól elzárt, akadálymentes, és a legbiztonságosabb gumiburkolatokkal került megépítésre, - így nyugodtan hagyhatjuk szaladgálni a legkissebbeket is, miközben Apa a jól felszerelt kondiparkban izzasztja magát 🏋️.

👦 A kicsikkel érkezők figyelmébe ajánljuk továbbá a Terep Ügyességi parkon belül megépített egyedi, organikus formavilágú mászókát, a mászófalat, valamint a pumptrack-pályát is, amely a futóbiciklisek nagy kedvence lesz. A kisgyermekes családok kényelmét tovább fokozza az éjjel-nappal működő, tiszta és jól felszerelt mosdó, az ivókutak, a mindenhol elérhető WI-Fi, és a rengeteg pihenő pad is. A sportolni vágyók rendelkezésre öltözők és biciklitárolók is állnak.

A nagyobb gyerekek körében közkedvelt extrémsport-pályák is megtalálhatóak a parkban, amelyek görkorcsolyázásra, gördeszkázára, és BMX-ezésre is alkalmasak. Ha pedig együtt szeretnétek játszani, tizenhárom sakkasztalt, 🏓 négy ping-pong asztalt és két Teqball asztalt is találtok a területen. A díjmentesen használható pályákon kívül két foglalható, kivilágított sportpálya is elérhető a központban: a Városligeti Miniaréna, amely egy kivilágítható, digitális eredményjelző táblával ellátott műfüves labdarúgó pálya, valamint a 🏀 Kosárlabda Miniaréna, ami pedig egészen biztosan az amatőr és profi kosaras családok kedvenc helye lesz.

A bérelhető sportpályákat kedvező áron a Liget Budapest Projekt honlapján érdemes előre lefoglalni. A pályák délelőttönként egyébként a környéken lévő oktatási intézmények számára ingyen állnak rendelkezésére.

Az új sportcentrum megnyitását követően idén ősszel tovább folytatódik majd a Városliget fejlesztése, újabb család- gyermek- és sportbarát fejlesztések várják majd a látogatókat. A Városligetben szervezett további izgalmas gyermekprogramokért pedig érdemes nyomon követni a GYEREKLIGET facebook csoportot, ahol folyamatosan naprakész információkat találhattok! 👨‍👩‍👧‍👦

 

🏃‍♀️ Mozgásra fel!

Videó a Városligeti Sportcentrumról: