Gyerekkel.com
TOP5 Böngésző mesekönyv 📘
2019 jan. 22.

A hideg, téli estéken remek pihentető kikapcsolódást ígérnek a böngésző mesekönyvek. A részletgazdag képeket nézegetve játékosan fejlődik a gyerekek memóriája, megfigyelőképessége. Szülőként számtalan kérdést tehetünk fel a képekkel kapcsolatban, apróságokat kerestethetünk meg velük, melyet a legkissebbektől a legnagyobbakig garantáltan mindenki élvez majd.

 

Mit keresett Jakab az ágy alatt? – Dániel András

Azoknak, akik elsőre mégis ragaszkodnának a betűkhöz, tökéletes választás a méltán népszerű Kufli mesekönyvek írójának és illusztrátorának könyve, amely egyszerre mesekönyv és böngésző.

Jakab a szobájában játszik. Billenős teherautóját, Klárikát tologatja, amikor szörnyű dolog történik… Klárika felborul, es az üveggolyók begurulnak az ágy alá. Mint a kisgyerekek általában, Jakab is retteg az ágy alatti sötéttől, ami nyilvánvalóan a szörnyek kedvenc búvóhelye. Az üveggolyókért azonban mégis csak vállalja a kockázatot, és az olvasókkal együtt bogarássza át ezt a félelmetes, de valójában egészen barátságos világot.

A képek rengeteg vicces részletet rejtenek, számos ismerős, kultikus figurát elrejtve a képeken, felbukkannak például az Angry Birds madarai vagy a Csillagok háborúja szereplői is.

A Libri Könyváruházából most kedvezményesen megrendelhető! Itt.

 

Budapesti böngésző – Schmal Róza

Ez a könyv azon kívül, hogy már egy 3 éves számára is rengeteg otthonos, ismerős részlettel van illusztrálva, az apróságokat böngészve legalább annyira szívmelengető lehet nekünk, szülőknek is. ☺️ 🇭🇺

A könyv 12 budapesti helyszínt mutat be, a repülőtértől a Margit hídon át, – egészen a Városligetig. Az illusztrációk két kismajomról szólnak, akik megszöktek állatkerti gondozóik elől, majd az ő útvonalukat követve barangolhatunk Budapest legkülönbözőbb pontjain. A feladat egyszerű: meg kell találni a kismajmokat, hogy az állatkerti gondozók visszavihessék a őket az Állatkertbe.

A Libri Könyváruházából most kedvezményesen megrendelhető! Itt.

 

Évszakos böngésző-sorozat – Rotraut Susanne Berner

A legismertebb böngésző-sorozatot mára 15 országban, több mint 500.000 példányban adták el, köszönhetően a megunhatatlan grafikának és a maximálisan gyerekbarát kivitelezésnek.

A könyvek izgalmasak, hihetetlenül részletgazdagok, és lényegében elnyűhetetlenek. A keménylapos kiadások arra lettek tervezve, hogy mindennapos használat mellett is éveken keresztül szolgálják a családot.

A sorozat egy város életét mutatja be négy évszakon keresztül, tavasztól télig. Minden részben ugyanazokon a városrészeken „sétálunk” keresztül, és ha a 4 részt együtt szemléljük, a felfedezni- és megbeszélni valók sora tényleg végtelen.

🌜 A négy évszak mellett külön kiadásban a szerző megmutatja nekünk a kisváros éjszakai arcát is (Éjszakai böngésző c.)

A teljes sorozat megrendelhető a Libri Könyváruházából most kedvezményesen! Itt.

 

Európai böngésző – Baranyai András

A böngészők legnagyobb előnye, hogy játékos könnyedséggel, észrevétlenül tanítanak, adnak át ismereteket.

Baranyi András Európai böngészője pontosan ebben zseniális – hiszen az illusztrátor belesűrítette az európai nagyvárosok látnivalóit és azokat az érdekességeit, amit nem csupán az adott helyről, de magáról az országról, annak kultúrájáról is tudni érdemes.

A könyvben a Vándor család nagy útra indul: bepakolnak kis autójukba, és körbeutazzák Európa nagyvárosait. Budapestről elmennek Rómába, onnan Párizsba, Londonba, Amszterdamba, majd Berlinbe! Apa imád enni, anyát a híres épületek érdeklik, Bálintot a focicsapatok, Lea pedig királylánymániás.. tartsatok velük!

A Libri Könyváruházából most kedvezményesen megrendelhető! Itt.

 

Európai böngésző – Baranyai András

A Bibliai történetekkel való ismerkedésnek – vagy éppen ismétlés gyanánt – tökéletes választás Melanie Brockamp Bibliaböngésző c. könyve.

A nagyméretű, igazi böngészős képek nyomán megelevenednek az Ó- és az Újszövetség legszebb és legismertebb történetei: – A világ kezdete, a Teremtés, – József élete – Mózes, Dávid, Dániel és Jónás történetei – Jézus születése és élete – A húsvét csodája.

A Libri Könyváruházából most kedvezményesen megrendelhető! Itt.

 

Békés böngészést! 😊🔎