Gyerekkel.com
ūüéí TOP 10 Kir√°ndul√≥hely gyerekkel
2022 m√°j. 29.

Most, hogy v√©gre itt a j√≥ idŇĎ, ideje kimer√©szkedni a n√©gy fal k√∂z√ľl √©s - ha az idŇĎj√°r√°s is kegyes, - magunkba sz√≠vni egy kis D-vitamint. V√°r Titeket a term√©szet! ūüĆŅ √Ėsszeszedt√ľnk Nektek p√°r kir√°ndul√°ssal egybek√∂thetŇĎ k√∂zkedvelt csal√°di program lehetŇĎs√©get, hogy megk√∂nny√≠ts√ľk a tavaszi h√©tv√©g√©k megszervez√©s√©t.

 

1. Seholsziget √Člm√©nypark ‚Äď NŇĎtincs

BudapesttŇĎl 40 percre, az erdŇĎ alj√°n, a L√≥kos patak partj√°n tal√°lhat√≥ a Seholsziget √Člm√©nypark, mely remek kikapcsol√≥d√°st biztos√≠t ‚Äěkicsiknek √©s nagyoknak‚ÄĚ egyar√°nt. Az √©lm√©nyt √°llatsimogat√≥, mini √°llatkert √©s koroszt√°lyos j√°tsz√≥terek teszik teljess√©. Szervezett, term√©szet k√∂zeli programok k√∂z√∂tt megtal√°lhat√≥ak a lovas √©s k√©zmŇĪves foglalkoz√°sok, √≠j√°szat, √©lm√©nyvonatoz√°s, term√©szetj√°r√°s. Igazi csal√°di program, ahov√° √©rdemes egy eg√©sz napra tervezni.

BŇĎvebb inform√°ci√≥ itt √©rhetŇĎ el.

2. Szentendrei Skanzen

Ha BudapesttŇĎl nem menn√©tek nagyon messze, akkor az egyik legjobb v√°laszt√°s a Szentendrei Skanzen. Itt ugyanis minden van, ami egy kisgyereknek √©rdekes lehet: h√°zi√°llatok, t√∂bb j√°tsz√≥t√©r, kisvonat, √©s hatalmas z√∂ld ter√ľlet. Sz√°mos tematikus program is el√©rhetŇĎ a Skanzen ter√ľlet√©n, p√©ld√°ul a gyerekgazdas√°g, a csodapajta, a f√©ny h√°za, a f√©nyk√©p√©sz mŇĪterem vagy a mesekert j√°tsz√≥t√©r. Igazi eg√©sznapos csal√°di program lehet, ahol mindenki j√≥l sz√≥rakozik majd!

Tov√°bbi inform√°ci√≥ itt √©rhetŇĎ el.

3. Mini Magyarorsz√°g √©s Arbor√©tum ‚Äď Szarvas

K√∂zel sz√°z √©p√ľlet, vas√ļt- √©s haj√≥makett minden apr√≥ r√©szlet√©ben kidolgozott m√°sa megtal√°lhat√≥ a Mini Magyarorsz√°g makettparkban. A mini Balatonon √©s Dun√°n ringat√≥z√≥ vitorl√°sok, gŇĎzhaj√≥k, valamint a gombnyom√°sra megsz√≥lal√≥ √©p√ľletek mindenkinek k√ľl√∂nleges √©lm√©nyt jelentenek. A makettek mellett 22 interakt√≠v vas√ļt- √©s haj√≥modell is √ľzemel, melyek gombnyom√°sra elindulnak vagy ak√°r p√°ly√°t is v√°ltanak. √Črdekes program kicsiknek √©s nagyoknak egyar√°nt.

BŇĎvebb inform√°ci√≥ itt √©rhetŇĎ el.

4. Dera-szurdok Pilisszentkeresztnél

Ha semmi m√°sra sem v√°gyik az ember csak a term√©szetre √©s az egy√ľtt t√∂lt√∂tt pillanatokra, akkor a Dera szurdok remek program lehet. Budapesthez k√∂zel, Pilisszentkereszt fel√© tal√°lhat√≥ a sok apr√≥ v√≠zes√©sbŇĎl √°ll√≥ patakmederben l√©vŇĎ turistal√°tv√°nyoss√°g. Az erdŇĎ √∂lel√©s√©ben, a patakmeder sz√©l√©n fedezhetik fel a csal√°dok ezt a csod√°latos vil√°got. Sz√°mos tŇĪzrak√≥hely is tal√°lhat√≥ az √ļtvonalon, ha kedve t√°madna a csal√°dnak egy kis szalonnas√ľt√©shez.

BŇĎvebb inform√°ci√≥ itt √©rhetŇĎ el.

5. Mogyoró-hegy Visegrádon

Kifejezetten csal√°dok sz√°m√°ra ide√°lis, hiszen a ter√ľlet szolg√°ltat√°sai kicsiknek √©s nagyoknak egyszerre k√≠n√°lj√°k a szabadidŇĎ hasznos elt√∂lt√©s√©nek lehetŇĎs√©g√©t. A mogyor√≥-hegyi vadbemutat√≥ kertben a hazai ŇĎshonos vadfajokkal ismerkedhetnek az ide l√°togat√≥k, m√≠g a legkisebbeknek a mesekert j√°tsz√≥t√©r szolg√°ltat kellemes idŇĎt√∂lt√©st. A sz√°guld√°s szerelmeseinek pedig az itt tal√°lhat√≥ erdei bobp√°lya ny√ļjt remek sz√≥rakoz√°si lehetŇĎs√©get.

6. Bivalyrezerv√°tum a
Balaton-felvidéken

Itt √©l haz√°nk legnagyobb l√°togathat√≥ bivalycsord√°ja. Az √°llatok megfigyel√©s√©ben t√°vcsŇĎ seg√≠ti a l√°togat√≥kat, amellyel a szerencs√©sek a dagony√°z√≥, legel√©szŇĎ bivalyok mellett a f√ľrg√©n futk√°roz√≥ √ľrg√©ket is l√°thatj√°k. Az eg√©sz √©vben nyitva tart√≥ rezerv√°tumon kit√°bl√°zott s√©ta√ļt vezet v√©gig, a kicsiket j√°tsz√≥t√©r √©s √°llatsimogat√≥ v√°rja. Az ist√°ll√≥ban r√©gi fotogr√°fi√°k √©s a hagyom√°nyos bivalytart√°s eszk√∂zei tekinthetŇĎk meg. A fogad√≥√©p√ľletben berendezett t√°rlat a Kis-Balaton gazdag √©lŇĎvil√°g√°t mutatja be.

BŇĎvebb inform√°ci√≥ itt √©rhetŇĎ el.

7. Gyadai tanösvény

A tan√∂sv√©ny BudapesttŇĎl 40 percre, a L√≥si-patak ment√©n fekvŇĎ erdŇĎk √©s r√©tek term√©szeti √©rt√©keit √©s √©rdekess√©geit mutatja be. Az √∂sv√©nynek 13 √°llom√°sa van, ahol megismerkedhet√ľnk a k√∂rny√©k erdeivel, r√©tjeivel, azok term√©szeti adotts√°gaival. Nagy j√°tsz√≥teret alak√≠tottak ki, √©s a gyermekek r√©sz√©re k√ľl√∂n munkaf√ľzetet szerkesztettek, amiben a l√°tnival√≥khoz kapcsol√≥d√≥ j√°t√©kos √©s gondolkodtat√≥ feladatokat oldhatj√°k meg.

BŇĎvebb inform√°ci√≥ itt √©rhetŇĎ el.

8. Veresegyh√°zi Medveotthon

A Veresegyh√°zi Medveotthon csup√°n 25 km-re tal√°lhat√≥ BudapesttŇĎl. Egy √°llatkert nem csak medv√©kkel, ‚Äď tal√°lkozhatunk itt farkasokkal, mos√≥medv√©kkel, r√©nszarvasokkal √©s madarakkal is. A gyerekek a parkban tal√°lnak j√°tsz√≥teret, kismozdonyt, l√°tv√°nyliftet, tudnak macis √©rm√©t sajtolni, √©s tal√°n a legfontosabb, hogy saj√°t kez√ľkkel, fakan√°lb√≥l etethetik meg m√©zzel a mindig √©hes macikat!

BŇĎvebb inform√°ci√≥ itt √©rhetŇĎ el.

9. Budakeszi Dinó park

A k√∂zel 2 hekt√°ros Din√≥ Parkban 25 √©letnagys√°g√ļ dinoszaurusz k√∂z√∂tti tan√∂sv√©nyen s√©t√°lhat a csal√°d. Az interakt√≠v k√∂rnyezetben a gyermekek sz√≥rakoz√°s mellett megismerhetik az ŇĎsl√©nyek letŇĪnt vil√°g√°t. A din√≥ t√©m√°j√ļ j√°tsz√≥t√©ren Din√≥ lovagl√°s v√°rja a legkisebbeket. A j√°t√©k-v√∂lgyben pedig k√ľl√∂nf√©le kreat√≠v j√°t√©kokkal j√°tszhatnak a kis din√≥-rajong√≥k: teke, √≥ri√°s cs√ļzli, √≥ri√°s jenga, trambulin, c√©lba dob√°s, √°sat√°s, ugr√≥iskola. Din√≥ park melletti erdei vadasparkban pedig sz√°mos √°llat tekinthetŇĎ meg.

BŇĎvebb inform√°ci√≥ itt √©rhetŇĎ el.

10. Pannon csillagda ‚Äď Bakonyb√©l

A Pannon Csillagda Magyarorsz√°g elsŇĎ sz√°m√ļ, komplex csillag√°szati ismeretterjesztŇĎ centruma. A Pannon Csillagd√°ban 400 m¬≤ alapter√ľletŇĪ csillag√°szati √©s ŇĪrkutat√°si ki√°ll√≠t√°s fogadja a l√°togat√≥kat. Megismerhetj√ľk a h√≠res Gibeon meteoritot, t√∂bb sz√°z √©ves, antik t√°vcs√∂veket, Galilei felfedez√©seit, k√≠s√©rleteit, a tenger√©szek csillag√°szati navig√°ci√≥j√°t valamint az ŇĪrkutat√°s legnagyobb exped√≠ci√≥it is. A 3D-s moziteremben m√©g a Marsra is ell√°togathatnak az arra k√≠v√°ncsiak.

BŇĎvebb inform√°ci√≥ itt¬†√©rhetŇĎ el.

 

ūüĎ®‚ÄćūüĎ©‚ÄćūüĎß‚Äćūü϶ Gyerekbar√°t helyek√©rt √©s
programok√©rt b√∂ng√©szd az appot ūüď≤