Gyerekkel.com
🧗 TOP 10 Kalandpark az országban
2019 máj. 03.

☀️ Egyre többet süt a nap – a jó időben pedig szívesebben töltjük a hétvégéket a friss levegőn. Ha aktív kikapcsolódásra vágytok, – látogassatok el egy kalandparkba, amely az év nagy részében jobbnál- jobb szabadtéri programokat kínál! A hatalmas fák árnyékában különféle típusú és nehézségű játékokon vehettek részt, – ezért kitűnő program kicsiktől a nagyokig minden korosztály számára.

 

1. Római Kalandpark​

Nem kell messzire utazniuk a fővárosban élőknek, ha a gyerekeket egy igazán izgalmas, mégis természet közeli élménnyel szeretnék meglepni: a Római fürdőnél található kalandpark mesés zöld fái között 60 állomásos akadályrendszer várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat. A különböző szintű és magasságú kötélpályarendszerek kicsiknek és nagyoknak egyaránt önfeledt szórakozást kínálnak, emellett szabadulószoba, trambulin, gokártpálya és szabadtéri lézerharc is megtalálható a programok között.

Bővebb információ itt érhető el.

 

2. Dinó- és Kalandpark Rezi

A Balaton-felvidéki vadregényes Rezi ad otthont Magyarország egyetlen őslényparkjának, amely az interaktív ismeretterjesztés élménye mellett számos játékkal is szolgál. Ha megcsodáltátok az életnagyságú T-Rex szobrot, próbáljátok ki, milyen lehet dinoszauruszok hátán ügetni! Az élményközpont múzeumában több millió éves fosszíliákat nézegethettek, a kalandparkban pedig kötélpálya, mászófal, rodeó bika, számos trambulin, és mini-vízibicikli várja a gyerekeket.

Bővebb információ itt érhető el.

 

3. Kerekerdő Élménypark – Debrecen

Szakadjatok ki a hétköznapokból a Kecskemét mellett található Kerekerdő Élményparkban, ahol a gyerekeket a mesék világába kalauzolva, játékos formában tanulhatnak környezetünkről! A készségfejlesztő programok mellett a környék élővilágát is közelebbről megismerhetitek, hiszen az élményparkban nem csak erdei kötélpálya és játszóvár, de állatsimogató, pónilovaglás, vízi bicikli, valamint különböző tematikájú tanösvények is találhatóak.

Bővebb információ itt érhető el.

 

4. Sobri Jóska Élménypark – Kislőd

A híres bakonyi betyárról elnevezett kislődi kalandpark vízi- és szárazföldi programok széles választékát kínálja: a kisebbeket kalandvár, kisvasút, elektromos kisautózás és hatalmas fa játszótér várja, a nagyobbak pedig kipróbálhatják a vízidodzsemet, a vízigömböt, falra mászhatnak és hófánkozhatnak is. Akik nem ijednek meg a kihívásoktól, azoknak a 3D karika izgalmas élmény, az adrenalinszint növelésére vágyók pedig próbára tehetik magukat egy nagy tó fölött áthaladó drótkötélpályán is.

Bővebb információ itt érhető el.

 

5. Zamárdi Kalandpark

Egy balatoni hétvége mindig felejthetetlen élmény az egész család számára, – ha azonban nem csak pihenéssel szeretnétek tölteni az időt, látogassatok el a Zamárdi Kalandparkba! A gyönyörű, 35.000 négyzetméteres zöld ligetben 4 gyerekkötélpálya, 4 junior, valamint 7 felnőtt pálya, továbbá vízi dodzsem is található, a legkisebbekkel pedig élmény-gőzmozdonyozáson, kincsmosáson és labirintus-barangoláson vehettek részt.

Bővebb információ itt érhető el.

 

6. Seholsziget Élménypark – Nőtincs

Budapesttől 40 percre, az erdő alján, a Lókos patak partján található a Seholsziget Élménypark, mely remek kikapcsolódást biztosít kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az élményt állatsimogató, mini állatkert és korosztályos játszóterek teszik teljessé. A szervezett, természet közeli programok között megtalálhatóak a lovas- és kézműves foglalkozások, íjászat, élményvonatozás, természetjárás is. Igazi családi program, ahová érdemes egy egész napra tervezni.

Bővebb információ itt érhető el.

 

7. Holdfény Liget Kalandpark – Gyöngyösfalu

Az Alpokalján található gyöngyösfalui kalandpark több szempontból is különleges, hiszen több mint 130 féle játék közül választhatnak az ide érkezők: többek között vízi buborék, trambulin, kisvasút, számos játszótér és erdei kötélpálya várja az ide látogatókat. Fiatalok és idősebbek egyaránt élvezhetik az erdei quad pályát, a legkisebbek pedig próbára tehetik ügyességüket az Indián 7-próbán, végigsétálhatnak a manóösvényen, vagy kincsekre vadászhatnak az erdei patakban.

Bővebb információ itt érhető el.

 

8. Serpa Kalandpark – Balatonfűzfő

Mászótorony, különböző nagyságú mászófalak, drótkötél csúszda, kalandösvények és íjászpálya – mindez rátok vár, ha ellátogattok a balatonfűzfői Serpa Kalandparkba. A Balatoni Bob szomszédságában található élménykomplexum, – nevéhez híven, valódi magaslati élményekkel, játszótérrel és fittness parkkal várja a családokat! A változatos programokon és különböző nehézségi szintű pályákon mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget.

Bővebb információ itt érhető el.

 

9. Sárvári Kalandpark

Sárvárra nem csak gyógyvize miatt érdemes ellátogatni,- hiszen a fürdő szomszédságában minden korosztály számára izgalmas élményeket nyújtó kalandpark gondoskodik a családok szórakozásáról. A drótkötél-pályákon mind a kicsi gyerekek, mind a legügyesebb, kihívást kereső felnőttek találhatnak kedvükre valót. Ezen kívül fal- és famászás, óriáscsúzli, bátorságpróba, katonai megmérettetés és kincskeresés is vár rátok. A legkisebbek számára tanösvényt és egy hatalmas játszóteret alakítottak ki.

Bővebb információ itt érhető el.

 

10. Csopaki Élménypark

Balatonfüredtől mindössze 10 percre, 3.5 hektáron a szabadidős játékok végtelen sora fogadja az Élményparkba látogatókat, ahol minden korosztály megtalálhatja a számára ideális, aktív szabadidős tevékenységet. A hűvösebb idő esetén is kiváló helyszínen a legkissebbeket kisvonat és órási játszóvár, a nagyobbakat számos kötélypálya, mászófal, minigolf, quad pálya és íjászat szórakoztatja. A hatalmas terület közepén hangulatos kávézó várja a megfáradt szülőket 😊

Bővebb információ itt érhető el.

 

☀️ Jó szórakozást!