Gyerekkel.com
ūüźĎ TOP 10 √Āllatsimogat√≥ az orsz√°gban
2022 m√°j. 25.

Az √°llatokat minden gyerek szereti, √≠gy ha egy sima s√©t√°n√°l √©lm√©nyd√ļsabb kir√°ndul√°sra v√°gytok, n√©zz√©tek meg programaj√°nl√≥nkat! Cikk√ľnkben √∂sszegyŇĪjt√∂tt√ľk Nektek, hol tal√°lj√°tok a legizgalmasabb, legcukibb √°llatsimogat√≥kat az orsz√°gban ūüĎá

 

1. Piczinke Póniudvar a Normfánál


A Piczinke gazdas√°gban testk√∂zelbŇĎl ismerhetitek meg a h√°zt√°ji parasztudvarok √°llatvil√°g√°t. A k√≠v√°ncsi lurk√≥k sz√°mos szel√≠d kis√°llattal, ŇĎshonos h√°zi√°llattal tal√°lkozhatnak itt. Nem csak simogathatj√°k √©s etethetik ŇĎket, de a b√°trabbak m√©g lovagolhatnak is. √ďri√°si homokoz√≥, j√°tsz√≥t√©r, trambulin, gokartok √©s quad fokozza az √©lm√©nyt. BŇĎvebb inform√°ci√≥ √©s k√©pek itt.

 

2. Pónifarm Taksonyban


A park ter√ľlet√©n sokf√©le √°llat tal√°lhat√≥: l√°ma, alpakka, nandu, szam√°r, t√∂rpemalack√°k, nyuszik, holland t√∂rpekecsk√©k, barik, kacs√°k, lib√°k, ty√ļkok, r√≥k√°k, orm√°nyos macik, lovak √©s persze p√≥nilovak is. Jelenleg h√©t shetlandi p√≥nil√≥val lehet vezetŇĎsz√°ron lovagolni. A birk√°k, kecsk√©k √©s a nyuszik testk√∂zelbŇĎl simogathat√≥ak √©s etethetŇĎek, √©s a kifut√≥jukba is be lehet menni. BŇĎvebb inform√°ci√≥ √©s k√©pek itt.

 

3. √Āllatsimogat√≥ Fenyvespuszt√°n


Az √°llatsimogat√≥ bar√°ts√°gos h√°zi√°llatok otthona, ahol p√≥nilovagl√°s, csacsicsik√≥ √∂lelget√©s, tapsif√ľles simogat√°s, malacka etet√©s √©s csal√°di hint√≥kir√°ndul√°s v√°rja a l√°togat√≥kat. A t√∂m√©ny aranyoss√°g garant√°lt, hiszen tal√°lhattok itt t√∂bbek k√∂z√∂tt bivalyokat, kecskegid√°kat, lovakat, p√≥nikat, szamarat, nyulakat, malacokat √©s sz√°rnyasokat is. A v√°llalkoz√≥ kedvŇĪek pedig a lovagl√°st √©s az √≠j√°szatot is kipr√≥b√°lhatj√°k. BŇĎvebb inform√°ci√≥ √©s k√©pek itt.

 

4. Bella √Āllatpark - Si√≥fok


A Balaton d√©li partj√°nak remek csal√°di kikapcsol√≥d√°si helysz√≠ne a Bella √Āllatpark. A parkban lehetŇĎs√©g ny√≠lik tevegel√©sre √©s lovagl√°sra is, de az ugr√°l√≥v√°r, a bubor√©kfoci √©s az √°llatsimogat√≥k "v√©gtelen" sora is mind garant√°lj√°k, hogy ak√°r egy eg√©sz napot j√≥ hangulatban elt√∂lthessetek itt. BŇĎvebb inform√°ci√≥ √©s k√©pek itt.

 

5. Seholsziget √Člm√©nypark ‚Äď NŇĎtincs


Ha az √°llatsimogat√°son fel√ľl egy√©b elfoglalts√°got is sz√≠vesen kipr√≥b√°lna a csal√°d, a Seholsziget √Člm√©nypark ide√°lis v√°laszt√°s lesz. Kisvasutaz√°s, lovaskocsik√°z√°s, t√∂bbf√©le j√°tsz√≥t√©r, lovagl√°s, √≠j√°szat, k√©zmŇĪvesked√©s v√°rja az ide l√°togat√≥kat ‚Äď az Alpaka farm, √°llatsimogat√≥ √©s mini √°llatkert mellett. Mindenk√©pp sz√°njatok r√° egy napot, ha ide kir√°nduln√°tok, hiszen rengeteg √©lm√©nyben lesz r√©szetek! BŇĎvebb inform√°ci√≥ √©s k√©pek itt.

 

6. FertŇĎzugi √Āllatsimogat√≥ ‚Äď Sz√©kesfeh√©rv√°r


Csal√°dias k√∂rnyezetben t√∂bb mint 50 √°llatfaj tal√°lhat√≥ itt, melyek k√∂z√ľl sokakkal k√∂zvetlen kapcsolatba is lehet ker√ľlni. Egy nagy f√ľves udvaron az emberek k√∂z√∂tt k√≥sz√°lnak a kameruni √©s racka juhok, alpaka, l√°ma √©s shetlandi p√≥nik, melyek v√°rj√°k, hogy valaki megetesse, megsimogassa ŇĎket. Csal√°doknak remek program ‚Äď innen garant√°ltan igazi √©lm√©nyekkel t√©rhettek haza! BŇĎvebb inform√°ci√≥ √©s k√©pek itt.

 

7. MiniZoo - Komló


A koml√≥i √°llatkert 2016 okt√≥ber√©ben nyitotta meg kapuit, k√∂zel 40 √°llatfaj 120 egyede tal√°lhat√≥ meg itt! Az √°llatok t√∂bbs√©ge simogathat√≥, s√©t√°ltathat√≥, etethetŇĎ, interakt√≠v, √©lm√©nyd√ļs idŇĎt√∂lt√©sben lehet r√©szetek, k√∂zben fontos dolgokat tudhattok meg tart√°sukr√≥l, fontosabb jellemzŇĎikrŇĎl! Szimpatikus, hogy csak olyan √°llatokat tartanak itt akiknek a boldogs√°g√°t √©s √©letfelt√©teleit teljes m√©rt√©kben biztos√≠tani tudj√°k. BŇĎvebb inform√°ci√≥ √©s k√©pek itt.

 

8. Tisza-tavi miniZoo ‚Äď Sarud


A miniZOO √°llatsimogat√≥ja √ļj megvil√°g√≠t√°sba helyezi ember √©s √°llat kapcsolat√°t. K√ľl√∂nleges √°llatokkal ismerkedhet meg aki ell√°togat ide, t√∂bbek k√∂z√∂tt Terk√°val, a kopasz bocival, aki az orsz√°gban egyed√ľl√°ll√≥, Lolo-val a hegyi l√≥rival, aki az ember v√°ll√°ra rep√ľl, valamint Jancsival a varj√ļval, akivel kergetŇĎzni lehet. Ritkas√°gnak sz√°m√≠t√≥ kameruni t√∂rpekecsk√©ik pedig olyan bar√°ts√°gosak, hogy ak√°r a vend√©gek √∂l√©be is bele√ľlnek. BŇĎvebb inform√°ci√≥ √©s k√©pek itt.

 

9. MiniFarm ‚Äď Veresegyh√°z


Annak, aki a MiniFarmra bet√©r, nem csak lovagl√°sra lesz lehetŇĎs√©ge, de sz√°mtalan egy√©b, h√°zt√°ji √°llattal is megismerkedhet. A kar√°m m√∂g√∂tt t√∂rpezebu, kameruni t√∂rpe birka, liba, ny√ļl, ty√ļkok √©s kakas, valamint csacsi lakik. A pacik napk√∂zben szabadon legel√©sznek itt. Jelenleg 13 shetland p√≥ni, √©s 1 classic p√≥ni v√°rja a gyermekeket lovagolni. √Črdemes telefonon idŇĎpontot egyeztetni, hiszen h√©tv√©genk√©nt el√©g sokan vannak. BŇĎvebb inform√°ci√≥ √©s k√©pek itt.

 

10. Bagolyv√°r Vadaspark ‚Äď Szolnok


A Bagolyv√°r Vadasparkba l√°togat√≥k, a kicsiktŇĎl a felnŇĎttekig saj√°t √©lm√©nyeik alapj√°n ismerkedhetnek meg az Alf√∂ld vadfajaival, h√°zi- √©s h√°zias√≠tott √°llataival. Az √°rny√©kot ad√≥ f√°k alatt lehetŇĎs√©g ny√≠lik az √°llatok viselked√©s√©nek megfigyel√©s√©re term√©szetes k√∂rnyezet√ľkben, az √°llatsimogat√≥ban pedig k√∂zvetlen testk√∂zelbŇĎl is. A vadaspark ter√ľlet√©n tal√°lhat√≥ egy erdei kis-t√≥, valamint egy nagy j√°tsz√≥t√©r is. BŇĎvebb inform√°ci√≥ √©s k√©pek itt.

 

ūüĎ®‚ÄćūüĎ©‚ÄćūüĎß‚Äćūü϶ Tov√°bbi gyerekbar√°t helyek√©rt
b√∂ng√©szd az appot ūüď≤

ūüźī J√≥ simogat√°st!