Gyerekkel.com
ūüźĎ TOP 10 √Āllatsimogat√≥ az orsz√°gban
2019 √°pr. 05.

Kellemesen meleg√≠t a tavaszi napsug√°r, nyugodtan kimer√©szkedhet√ľnk a levegŇĎre! Az √°llatokat minden gyerek szereti ‚Äď √≠gy ha egy sima s√©t√°n√°l √©lm√©nyd√ļsabb kir√°ndul√°sra v√°gytok, n√©zz√©tek meg programaj√°nl√≥nkat! Cikk√ľnkben bemutatjuk nektek, hol tal√°lj√°tok a legcukibb √°llatsimogat√≥kat az orsz√°gban.

 

1. Piczinke Póniudvar a Normfánál

A Piczinke gazdas√°gban testk√∂zelbŇĎl ismerhetitek meg a h√°zt√°ji parasztudvarok √°llatvil√°g√°t. A k√≠v√°ncsi lurk√≥k sz√°mos szel√≠d kis√°llattal, ŇĎshonos h√°zi√°llattal tal√°lkozhatnak itt. Nem csak simogathatj√°k √©s etethetik ŇĎket, de a b√°trabbak m√©g lovagolhatnak is. √ďri√°si homokoz√≥, j√°tsz√≥t√©r, trambulin, gokartok √©s quad fokozza az √©lm√©nyt.

BŇĎvebb inform√°ci√≥ itt √©rhetŇĎ el.

 

2. Pónifarm Taksonyban

A park ter√ľlet√©n sokf√©le √°llat tal√°lhat√≥: l√°ma, alpakka, nandu, szam√°r, t√∂rpemalack√°k, nyuszik, holland t√∂rpekecsk√©k, barik, kacs√°k, lib√°k, ty√ļkok, r√≥k√°k, orm√°nyos macik, lovak √©s persze p√≥nilovak is. Jelenleg h√©t shetlandi p√≥nil√≥val lehet vezetŇĎsz√°ron lovagolni. A birk√°k, kecsk√©k √©s a nyuszik testk√∂zelbŇĎl simogathat√≥ak √©s etethetŇĎek, √©s a kifut√≥jukba is be lehet menni.

BŇĎvebb inform√°ci√≥ itt¬†√©rhetŇĎ el.

 

3. √Āllatsimogat√≥ Fenyvespuszt√°n

Az √°llatsimogat√≥ bar√°ts√°gos h√°zi√°llatok otthona, ahol p√≥nilovagl√°s, csacsicsik√≥ √∂lelget√©s, tapsif√ľles simogat√°s, malacka etet√©s √©s csal√°di hint√≥kir√°ndul√°s v√°rja a l√°togat√≥kat. A t√∂m√©ny aranyoss√°g garant√°lt, hiszen tal√°lhattok itt t√∂bbek k√∂z√∂tt bivalyokat, kecskegid√°kat, lovakat, p√≥nikat, szamarat, nyulakat, malacokat √©s sz√°rnyasokat is. A v√°llalkoz√≥ kedvŇĪek pedig a lovagl√°st √©s az √≠j√°szatot is kipr√≥b√°lhatj√°k.

BŇĎvebb inform√°ci√≥ itt √©rhetŇĎ el.

 

4. Seholsziget √Člm√©nypark ‚Äď NŇĎtincs

Ha az √°llatsimogat√°son fel√ľl egy√©b elfoglalts√°got is sz√≠vesen kipr√≥b√°lna a csal√°d, a Seholsziget √Člm√©nypark ide√°lis v√°laszt√°s lesz. Kisvasutaz√°s, lovaskocsik√°z√°s, t√∂bbf√©le j√°tsz√≥t√©r, lovagl√°s, √≠j√°szat, k√©zmŇĪvesked√©s v√°rja az ide l√°togat√≥kat ‚Äď az Alpaka farm, √°llatsimogat√≥ √©s mini √°llatkert mellett. Mindenk√©pp sz√°njatok r√° egy napot, ha ide kir√°nduln√°tok, hiszen rengeteg √©lm√©nyben lesz r√©szetek!

BŇĎvebb inform√°ci√≥ itt √©rhetŇĎ el.

 

5. FertŇĎzugi √Āllatsimogat√≥ ‚Äď Sz√©kesfeh√©rv√°r

Csal√°dias k√∂rnyezetben t√∂bb mint 50 √°llatfaj tal√°lhat√≥ itt, melyek k√∂z√ľl sokakkal k√∂zvetlen kapcsolatba is lehet ker√ľlni. Egy nagy f√ľves udvaron az emberek k√∂z√∂tt k√≥sz√°lnak a kameruni √©s racka juhok, alpaka, l√°ma √©s shetlandi p√≥nik, melyek v√°rj√°k, hogy valaki megetesse, megsimogassa ŇĎket. Csal√°doknak remek program ‚Äď innen garant√°ltan igazi √©lm√©nyekkel t√©rhettek haza!

BŇĎvebb inform√°ci√≥ itt √©rhetŇĎ el.

 

6. F√ľle Tanya ‚Äď Cegl√©d

A F√ľle tany√°n k√∂r√ľlbel√ľl 40 fajta, √©s k√∂zel 200 √°llat tal√°lhat√≥. Ezen a helyen a gyermekek az ŇĎshonos fajt√°kkal is tal√°lkozhatnak. A tanya c√©lja, hogy megismertess√©k a kicsikkel nemzeti kincs√ľnknek ezt a k√ľl√∂n√∂sen √©rt√©kes r√©sz√©t. Az ide ell√°togat√≥ gyermekek megtapasztalhatj√°k, √°t√©lhetik √©s elsaj√°t√≠thatj√°k a felelŇĎss√©gteljes √°llattart√°s szeml√©let√©t. A simogat√°son t√ļl lovagl√°ssal, kocsik√°z√°ssal v√°rnak Titeket!

BŇĎvebb inform√°ci√≥ itt √©rhetŇĎ el.

 

7. Tisza-tavi miniZoo ‚Äď Sarud

A miniZOO √°llatsimogat√≥ja √ļj megvil√°g√≠t√°sba helyezi ember √©s √°llat kapcsolat√°t. K√ľl√∂nleges √°llatokkal ismerkedhet meg aki ell√°togat ide, t√∂bbek k√∂z√∂tt Terk√°val, a kopasz bocival, aki az orsz√°gban egyed√ľl√°ll√≥, Lolo-val a hegyi l√≥rival, aki az ember v√°ll√°ra rep√ľl, valamint Jancsival a varj√ļval, akivel kergetŇĎzni lehet. Ritkas√°gnak sz√°m√≠t√≥ kameruni t√∂rpekecsk√©ik pedig olyan bar√°ts√°gosak, hogy ak√°r a vend√©gek √∂l√©be is bele√ľlnek.

BŇĎvebb inform√°ci√≥ itt √©rhetŇĎ el.

 

8. MiniFarm ‚Äď Veresegyh√°z

Annak, aki a MiniFarmra bet√©r, nem csak lovagl√°sra lesz lehetŇĎs√©ge, de sz√°mtalan egy√©b, h√°zt√°ji √°llattal is megismerkedhet. A kar√°m m√∂g√∂tt t√∂rpezebu, kameruni t√∂rpe birka, liba, ny√ļl, ty√ļkok √©s kakas, valamint csacsi lakik. A pacik napk√∂zben szabadon legel√©sznek itt. Jelenleg 13 shetland p√≥ni, √©s 1 classic p√≥ni v√°rja a gyermekeket lovagolni. √Črdemes telefonon idŇĎpontot egyeztetni, hiszen h√©tv√©genk√©nt el√©g sokan vannak.

BŇĎvebb inform√°ci√≥ itt √©rhetŇĎ el.

 

9. Budakeszi Vadaspark

A vadasparkban k√ľl√∂nleges muflon-, √©s d√°mszarvas simogat√≥ kar√°mok tal√°lhat√≥ak, ahol a kicsik a park ter√ľlet√©n v√°s√°rolt zoo csemeg√©vel is megk√≠n√°lhatj√°k ŇĎket. A park bej√°rat√°hoz vezetŇĎ √ļton pedig a h√°zt√°ji √°llatokkal is megismerkedhetnek, ez a r√©sz r√°ad√°sul ingyenesen v√°rja l√°togat√≥it. A vadasparkban sz√°mos m√°s √°llat is megfigyelhetŇĎ,- ezzel tartalmas, eg√©sz napos programot √≠g√©rve minden koroszt√°lynak.

BŇĎvebb inform√°ci√≥ itt √©rhetŇĎ el.

 

10. Bagolyv√°r Vadaspark ‚Äď Szolnok

A Bagolyv√°r Vadasparkba l√°togat√≥k, a kicsiktŇĎl a felnŇĎttekig saj√°t √©lm√©nyeik alapj√°n ismerkedhetnek meg az Alf√∂ld vadfajaival, h√°zi- √©s h√°zias√≠tott √°llataival. Az √°rny√©kot ad√≥ f√°k alatt lehetŇĎs√©g ny√≠lik az √°llatok viselked√©s√©nek megfigyel√©s√©re term√©szetes k√∂rnyezet√ľkben, az √°llatsimogat√≥ban pedig k√∂zvetlen testk√∂zelbŇĎl is. A vadaspark ter√ľlet√©n tal√°lhat√≥ egy erdei kis-t√≥, valamint egy nagy j√°tsz√≥t√©r is.

BŇĎvebb inform√°ci√≥ itt √©rhetŇĎ el.

 

ūüźī J√≥ simogat√°st!