Gyerekkel.com
👨‍👩‍👧‍👦 Siófok gyerekkel
2020 máj. 18.

… hogy a családi nyaralások alkalmával ne kelljen hosszasan kutakodnod, mit is lehet egy ismeretlen városban csinálni – nos, erre már itt a gyerekkel.com 😊 De hogy még inkább megkönnyítsük a dolgod, sorozatunk második részeként összeszedtük Nektek, hova érdemes ellátogatni gyerekkel, ha Siófokon jártok.

Kikapcsolódás

🐫  Bella Állatpark

Listánkon az első remek kikapcsolódási helyszín a Bella Állatpark. Az állatokat minden gyerek szereti, - így ez a program kellemes időtöltést ígér kicsiknek- és nagyoknak egyaránt! A parkban lehetőség nyílik tevegelésre és lovaglásra is, de az ugrálóvár, a buborékfoci és az állatsimogatók "végtelen" sora is mind garantálják, hogy akár egy egész napot jó hangulatban eltölthessetek itt. Bővebb információ és képek itt.

🏠  Fordított Ház

A Fordított Ház felejthetetlen élmény lesz az egész családnak! Az épületben a teljes berendezés minden részletében fordított képet mutat. Az itt eltöltött idő alatt élvezhetitek a feje tetejére állított világ az egyensúlyra gyakorolt hatásait. Nézzétek meg, milyen egy denevér szemszögéből a világ! Bővebb információ és képek itt.

🐢  Teknős Park

Különleges teknősök (283 példány!) játszótér, árnyas liget, mindez 15 percre Siófoktól, a Balaton mellett! Az állatpark működése a teknősök bemutatására épül, - a fél hektáros területen megcsodálhatjátok a különböző fajhoz tartozó teknősöket kicsiktől a nagyokig, felnőttektől az újszülöttekig, ragadozót ugyanúgy mint a növényevőt. Bővebb információ és képek itt.

🧗  Zamárdi Kalandpark

Siófoktól mindössze 5 percre található a Zamárdi Kalandpark. Elsősorban a 4 évesnél idősebb korosztálynak ajánljuk az ősfák között létrehozott változatos akadályokat, és a mintegy másfél kilométernyi csúszópályát. A 130 cm alattiakat négy gyerekpálya és egy gyerek csúszópálya, valamint vízidodzsem és kisvasút is várja! Bővebb információ és képek itt.

🏴‍☠️  Talizmán Kalózhajó

Talán leginkább a fiús családok számára lesz feledhetetlen élmény a Talizmán Kalózhajó. Ebben a különleges interaktív játszóház és kalóz-show programban az átlagos balatoni hajókázás izgalmakkal teli kalóz kalanddá válik, a Balaton vize hatalmas tengerré, mely teli van veszélyekkel és csodákkal. A hajóút során a jó hangulatot maga Sparrow kapitány biztosítja! Bővebb információ és képek itt.

🎈 Játékbirodalom Játszóház

☔ Ha esik az eső, - de már muszáj lenne kimozduljatok, - a kicsikkel remek szórakozást ígér Siófok egyetlen játszóháza: a Játékbirodalom Játszóház. A mindig garantált gyerektársaság mellett találtok itt csúszdát, többféle labdamedencét, és rengeteg kissebb játékot! Bővebb információ és képek itt.

🎡 Siófoki Óriáskerék

Ugyan a Siófoki Óriáskerék a rövidebb programok közé sorolható - de egy fagyizással egybekötve az egész család számára különleges élményt kínál a Balaton felett! Egyedülálló fényjátékával és a korábbi éveknél magasabb szerkezetével az Óriáskerék minden bizonnyal az idei évben is Siófok egyik legjelentősebb turistacélpontja lesz. Bővebb információ és képek itt.

⛵ Hajózástörténeti Látogatóközpont

Siófoktól 20 percre, Balatonföldváron található a balatoni hajózást, vitorlázást bemutató interaktív kiállítás, amely egy nagyon különleges, hajó alakú épületben kapott helyett. Az épület árbóca egyben a Balaton legmagasabb épített kilátója is. Az épület mellett játszótér, a kilátóban kávézó található. Bővebb információ és képek itt.

+ 1: Játszóterek 🌳

Ha kellemes időt fogtatok ki, számos siófoki játszótér is lehetőséget kínál egy kis szórakozásra! Játszhattok például a Petőfi sétányi játszótéren, a nemrég átadott Akácos téri-, a kellemesen árnyékos Jókai parki, vagy a trambulinokkal is ellátott Süllyedő hajó játszótéren is.

🍽️ Gyerekbarát éttermek

MobyDick Beach Cafe & Restaurant


Listánkon az abszolút kedvenc a közvetlenül a vízparton található MobyDick Beach Cafe & Restaurant. A gyönyörű balatoni látkép és finom ételek mellett homokozó és játszótér segíti a könnyed családi kikapcsolódást. Bővebb információ és képek itt.

Trattoria Amici


Szintén közvetlenül a parton található a Trattoria Amici olasz étterem. Nem árulunk el nagy titkot: egy gyors pizzázás esetén verhetetlenek! Balatonra néző terasz és játszótér, valamint finom koktélok várják az olasz életérzést kedvelőket! Bővebb információ és képek itt.

Mala Garden Étterem

A Petőfi sétányon található Mala Garden Éttermet talán senkinek sem kell bemutatni. A teraszról gyönyörű a kilátás Siófok Aranypartjára és a Balatonra, így nyáron valódi tengerparti hangulatban fogyaszthatjuk el kedvenc ételeinket vagy koktéljainkat! Az étteremben játszósarok található. Bővebb információ és képek itt.

Johnny's Bistro

Ha kedvelitek az amerikai életérzést, a Johnny's Bistro biztosan a kedvencetek lesz! A játszósaroknak köszönhetően egy milkshake társaságában hosszasan válogathattok a prémium alapanyagokból készült hamburgerekből és más amerikai finomságokból! Bővebb információ és képek itt.

👨‍👩‍👧‍👦 További gyerekbarát helyekért
böngészd az appot 📲

Kellemes időtöltést! 😉