Gyerekkel.com
ūüéĀ √Ėtletek adventi napt√°rba ‚Äď avagy √©let a csokin t√ļl
2019 nov. 19.

Advent k√∂zeledt√©vel minden Anya el van havazva ‚Äď hiszen a kar√°csonyi men√ľ megtervez√©se, az aj√°nd√©kok beszerz√©se, √©s adventi kalend√°rium megt√∂lt√©se is mind-mind a mi feladatunk. J√∂n a mikul√°s = √©dess√©gek t√∂mkelege, ‚Äď √≠gy ha soknak √©rezz√ľk a hagyom√°nyos csokival megt√∂m√∂tt adventi napt√°rakat, hoztunk p√°r tippet, amivel kiv√°lthatjuk ŇĎket.

 

A csal√°d egyetlen tagja sem fog unatkozni, a sz√°zf√©le izgalmas programelem √©s foglalkoz√°s k√∂z√ľl mindenki megtal√°lja a kedv√©re val√≥t. Rengeteg √ľgyess√©get √©s kreativit√°st fejlesztŇĎ j√°t√©k v√°rja az apr√≥s√°gokat, √©p√≠tŇĎj√°t√©kokb√≥l pedig szinte kimer√≠thetetlen k√©szlet √°ll rendelkez√©sre, de a KidExp√≥n a helyetek akkor is, ha gyermeked im√°dja az esti mes√©ket, most ismerkedik a betŇĪkkel, esetleg igazi k√∂nyvmoly.

 

ūüďĖ Mesekalend√°rium

 

Minden napra egy mese. Az esti mes√©nek k√ľl√∂nleges szerepe van a gyerekek √©let√©ben. Dobjuk fel az adventi idŇĎszakot, √©s k√©sz√≠ts√ľnk mesenapt√°rat a legkisebbeknek! A szab√°ly egyszerŇĪ: minden este egy √ļj t√©li / kar√°csonyi mes√©t vehetnek ki a kalend√°riumb√≥l. Viszonylag olcs√≥, ‚Äď √°m ann√°l t√∂bbet ad√≥ verzi√≥ja ez az adventi meglepet√©seknek, hiszen nem kell hozz√° m√°s, csak egy (illetve 24) sz√©p pap√≠r √©s nyomtat√≥.

Hogy megk√∂nny√≠ts√ľk a keresg√©l√©st √∂sszegyŇĪjt√∂tt√ľk Nektek kedvenc t√©li mes√©inket. Itt.

 

ūü϶ LEGO adventi napt√°r

Egy k√∂zepes m√©retŇĪ doboz LEGO darabjait osszuk sz√©t 24 r√©szre. Figyelj√ľnk oda r√°, hogy a le√≠r√°s szerinti sorrendben helyezz√ľk el a napt√°r megfelelŇĎ r√©szeiben a darabokat. A gyerekek minden nap hozz√°√©p√≠thetnek valamit ‚Äď √≠gy Szent est√©re k√©sz is van a remekmŇĪ.

Ha az egyszerŇĪbb megold√°sokat kedveled; a Playmobil ill. a LEGO is √∂ssze√°ll√≠tott k√©sz adventi napt√°rakat.

 

ūüďÖ Minden napra egy program

 

Vegy√ľnk egy nagy befŇĎttes √ľveget √©s tal√°ljunk ki 24 szuper k√∂z√∂s idŇĎt√∂lt√©st. √ćrjuk fel a programokat k√ľl√∂nb√∂zŇĎ pap√≠rlapokra, hajtogassuk √∂ssze, √©s dobjuk bele az √ľvegbe.

A gyerekek minden nap h√ļzhatnak egy cetlit, amin 1-1 √©rdekes program tal√°lhat√≥. N√©h√°ny p√©lda: elmegy√ľnk kacs√°kat etetni, kirakunk k√∂z√∂sen egy kirak√≥t, m√©zeskal√°csot s√ľt√ľnk, j√°tsz√≥h√°zba megy√ľnk, s√©t√°lunk a vadasparkban, plusz egy mes√©t olvasunk este, vagy 10 perccel k√©sŇĎbb kell lefek√ľdni. A lehetŇĎs√©gek sz√°ma v√©gtelen.. ūüėČ

 

ūüéĀ Apr√≥ aj√°nd√©kok

 

Tal√°n ez a legk√∂lts√©gesebb √∂tlet, de ha √ľgyesen v√°logatunk, viszonylag kis k√∂lts√©gvet√©sbŇĎl is kihozhat√≥, hogy minden napra egy kis meglepet√©s v√°rja a gyerekeket.

Eldughatunk a napt√°rban apr√≥ faj√°t√©kokat, bubor√©kf√ļj√≥t, sz√≠nezŇĎket, gyurm√°t, sz√≠nes f√ľrdŇĎtablett√°t, pattog√≥s gumilabd√°t, kisaut√≥t, l√°nyoknak sz√≠nes hajgumikat, kedvenc mesefigur√°s matric√°t, figur√°kat, kis pl√ľss √°llatot, lufit, nyomd√°t, ujjb√°bot ‚Ķ

 

ūüß© Adventi kirak√≥

Egy kar√°csonyi k√©pet ak√°r hagyom√°nyos kirak√≥ form√°j√°ban, ak√°r hŇĪtŇĎre rakhat√≥ m√°gneses verzi√≥ban 24 r√©szre osztva helyezz√ľk el az adventi napt√°r zs√°kocsk√°iban. A gyerekek minden nap hozz√°tehetnek egyet a k√©phez, √≠gy az kar√°csonyra √°ll majd teljesen √∂ssze.

Tipp: Rakjátok ki saját magatokat! Készíttesd el egyedi fényképes, családi puzzle-tokat!

 

√Ėr√∂mteli k√©sz√ľlŇĎd√©st k√≠v√°nunk! ūü•į