Gyerekkel.com
👦 Ingyenes programtipp gyerekkel: Pünkösdfürdő park
2022 máj. 13.

A március végén átadott, a Duna partján hosszan elnyúló Pünkösdfürdő Parkban a játszani és sportolni-, valamint a pihenésre vágyók is garantáltan megtalálják számításaikat. Cikkünkből kiderül, miért gondoljuk, hogy a Pünkösdfürdő Park az idei nyár egyik legizgalmasabb újdonsága #gyerekkel 👇

A Pünkösdfürdő Parkban egymástól elkülönülő zónákat alakítottak ki, amiket a középen futó „mezsgye”, azaz az akadálymentes járda köt össze. Az egyes zónák egyedi neveket kaptak. A „Réten” vadvirágok nyílnak hamarosan, a „Határ” egy szántóföldet idéz a takarmánynövényeivel, a „Berekben” fából készült fitneszeszközökön lehet erősíteni az izmokat, míg a „Lapályon” gumiborítású kosár- és focipálya található.


🅿️ Megközelíthetőség

A családosok egyik kedvenc városi helyét az Év Magyar Autója díj közönségkedvencével, a Suzuki S-CROSS-szal látogattuk meg.

A Királyok útján, és a környező utcákban ingyenesen tudtok parkolni, - de a park tömegközlekedéssel és biciklivel is könnyedén megközelíthető.


🤩 Izgalmas játszótér

A hangulatos „Föveny” játszótér különböző nagyságú és típusú színes trambulinokból, fedett csúszdákból és mászóelemekből áll, valamint hintákat is találtok itt. A játszóteret elsősorban a 3 évnél idősebb korosztály figyelmébe ajánljuk.


A homokozó felett napvitorla biztosítja az árnyékot még a legmelegebb nyári napokon is. A teljes játszótér kialakításánál a nyers fa anyaghasználata került előtérbe, amely észrevételenül illeszkedik a környezetbe.

🏀 Aktív kikapcsolódás

A „Kert” nevű zónában sportolni tudtok, itt a pétanque-pályákat és a strandröplabda-pályát találjátok. Ha netán fel kéne fújni a biciklikereket a kerékpáros szervízpontban kialakított részen ezt is megtehetitek. 


📘 Játszva tanulni

A Pünkösdfürdő Park területén a sétaútvonalak mentén tanösvény táblákat is kihelyeztek, melyek segítségével megismerhetitek a környék növényvilágát és vízgazdálkodását. A gyümölcsöskertbe alma-, körte-, szilva-, meggy- és mandulafát is ültettek.

+ ✨ Egyéb szolgáltatások

A park északi részén, közvetlenül a játszótér mellett találjátok a tiszta és felszerelt nyilvános mosdót. A közelben több fagyizó és vendéglátóhely biztosítja a kimerítő játék utáni feltöltődést.

A park növényesítésének és további fejlesztésének még nincs teljesen vége; a terület déli részén májusban kutya-akadálypálya is nyílik!

 

👦 Irány a Pünkösdfürdő Park!

👨‍👩‍👧‍👦 Gyerekbarát helyekért és
programokért böngészd az appot 📲

 

Pünkösdfürdő Park adatlap: