Gyerekkel.com
🐰 Húsvéti készülődés gyerekkel
2023 márc. 13.

Ha húsvét, akkor mindenkinek azonnal a tojásfestés ugrik be! Nem árulunk el túl nagy titkot, ha azt mondjuk, az is jó móka lesz, - de cikkünkben összegyűjtöttünk néhány más tippet is, amivel fel tudjátok dobni a húsvéti készülődést.

1. Húsvéti sütemények

Minden gyerek szeret a konyhában segédkezni, főként ha apropója is van a dolognak! Remélhetőleg minden Anyának sikerül kicsit rápihennie az utána következő takarításra is , – így olyan finomságokat készíthettek el együtt, mint a nyuszis muffin, a húsvéti mézeskalács, a nyúl-kalács, vagy a sütinyúl torta is. Ha nem bonyolítanátok túl – a rumot elhagyva – a sütést nem igénylő 10 perces kókuszgolyó is tökéletes nyúllá formálható.

 2. Családi mozi

Teljesen rendben van, hogy ezekben az időkben mi, Szülők esténként több filmet, gyermekeink pedig több mesét néznek a korábbiaknál. Nézzük most együtt! Pattogassatok kukoricát, készítsetek mozi jegyeket, és nézzétek meg a legjobb "nyulas" családi filmeket; Nyúl Péter, Jégkorszak: Húsvéti küldetés, Zootropolis, Hopp.

 3. Színes virágok ültetése

A legtöbb késő tavasszal virágzó növényt már ősszel el kellett ültetni, – de ha nem tettétek sincs veszve semmi! Ültessetek petúniát, amelynek gondozása rendkívül egyszerű, és rövid időn belül nyíló látványos, színes virágaival remek tanulmány lehet gyermekeinknek. Ha nincs kert, dobjátok fel az erkélyt, vagy ültessetek cserépbe!

+1: Ha finom tavaszi illatot szeretnétek, válasszátok a lila színű petúniákat, – a többinek ugyanis nincs illata.

 4. Húsvéti dekorációk és kreatív ötletek

A gyerekek már biztosan nagyon várják a húsvéti nyulat, ezért ilyenkor könnyű őket bevonni mindenféle alkotásba, amelyben helyet kapnak a tojások, vagy a nyulacskák. Készítsetek közösen tavaszi dekorációkat – nyuszis bábot, tojás kosarat, fejpántot, vagy éppen cukortartót! Pinteresten rengeteg ötletből szemezgethettek, találhattok egyszerűbb, a legkisebbekkel is elkészíthető tárgyakat, de bonyolultabbakat is a kicsit nagyobbaknak.

 5. Nyuszis játékok

Otthon is számos szórakoztató játék segíthet az energiától túltengő gyerekek lefárasztásában. A klasszikus tojáskeresésen kívül játszhattok nyuszis ugráló versenyt, de nyuszis fogócskát és bújúcskát is – így máris felhasználhatjátok a korábban elkészített nyuszis fejtpántokat. A “Találd ki, milyen színű a tojás” játék lényege, hogy bekötött szemmel kell tojásokat kihúznotok egy kosárból, és eltalálni a színüket. Ha nem sikerül, vissza kell tenni, – az nyer, akinek a legtöbbet sikerül összegyűjtenie.

👨‍👩‍👧‍👦 Online gyerekprogramokért
böngészd az appot 📲

Kellemes készülődést! 🐣