Gyerekkel.com
📘 Gyerekeknek az elmúlásról – mesekönyv ajánló
2019 nov. 05.

Halottak napjának elmúltával egy olyan téma mentén szeretnénk mesekönyveket ajánlani, amelyről senki sem szeret beszélni – ám gyermekeinkben megannyi kérdést fogalmaz meg. A következő kiadviányok mesés formában nyújtanak válaszokat gyermekeinknek a búcsú támogatásához, az új helyzetek köszöntéséhez és – ❤️ legyen szó családtagról, vagy egy kisállatról – szeretteink emlékének gondozásához.

 

Elmúlás – Bartos Erika

 

Évszakok múlása, virágok hervadása, játékautók lemerülése vagy háziállatok elpusztulása – az elmúlás körülvesz mindannyiunkat, a legkisebbeket is, és mindannyian tanulási folyamat során jövünk rá: nem mindent tudunk megragasztani, megjavítani, helyreállítani. És egyszer azt is meg kell tapasztalnunk: nem mindenkit tudunk meggyógyítani, felébreszteni, visszahozni a megszokott életünkbe…

A Libri Könyváruházából most kedvezményesen megrendelhető! Itt.

 

Nagypapa szigete – Benji Davies

 

Benji Davies színes képeskönyve egy kisfiú, Peti története, aki nagypapájával fantasztikus tengeri utazásra indul. Távoli szigeten kötnek ki, gyönyörű vidékeken barangolnak, ám végül Peti egyedül tér haza. Minden éppen olyan, mint előtte, csak nagypapa nincs sehol.

Peti szereti Nagypapát, Nagypapa szereti Petit. És ez már mindig így lesz. Ebből a gyönyörű, vigasztaló könyvből megtanulhatjuk, hogy aki a szívükben él, az mindig ott lesz velünk.

A Libri Könyváruházából most kedvezményesen megrendelhető! Itt.

 

A láthatatlan fonal – Patrice Karst

 

Azokat, akik szeretik egymást, összeköti egy láthatatlan fonal. Akkor is, ha éppen távol vannak egymástól. Sőt, még akkor is, ha az egyikük már nem is él. Aki szeret valakit, soha nem lesz egyedül.

A szeretteinktől való elszakadás és távollét a gyerekek számára különösen ijesztő és fájdalmas. Márpedig az élet bőségesen teremt olyan alkalmakat, amikor ezt a félelmet és fájdalmat meg kell tapasztalniuk, legyen szó a szülők válásáról, valamelyikük külföldi munkavállalásáról, egy barátság megszakadásáról, vagy egy családtag haláláról.

A Libri Könyváruházából most kedvezményesen megrendelhető! Itt.

 

Az élet olyan, mint a szél – Innes Shona

 

“Az élet olyan, mint a szél. A szél sem látszik szabad szemmel, ha ott van, mégis tudja az ember. Hova megy a szél, mikor nem látjuk, hogy mozog, zizeg tőle minden? Olyankor máshová megy innen.”

SHONA INNES, ausztrál klinikai és törvényszéki pszichológus hosszú évek óta segít bajba jutott gyerekeknek, hogy feldolgozhassák traumáikat. Könyvében közérthetően, a legfiatalabbak nyelvén járja körül az élet elmúlásának témáját.

A Libri Könyváruházából most kedvezményesen megrendelhető! Itt.

 

Akkor is szeretnél? – Catherine Leblanc

 

Erről a könyvről bátran kijelentjük, hogy kötelező olvasmány.

Kismackót nyugtalanítja valami. Vajon mennyire szereti őt az édesanyja? Akkor is szereti őt, ha Kismackó éppen rosszalkodik? Akkor is, ha mondjuk valami nagy baj lesz? Igen. Az anyai szeretet mindennél erősebb, és Kismackó megtanulja, hogy ez nem fog megváltozni soha. Megható történet az anyai szeretetről és a gyermeki kíváncsiságról.

A Libri Könyváruházából most kedvezményesen megrendelhető! Itt.

 

Sammy az égen – Barbara Walsh

 

Sammy a legjobb vadászkutya az egész világon. Szereti kisgazdáját és a gazdája is nagyon szereti őt. Sammy megbetegszik, majd nem sokkal utána elpusztul…

Ám lélekben továbbra is a kis gazdájával és családjával marad, akik soha nem feledik, hogy Sammy mennyire imádta kergetni a buborékokat, hogy éjjelent hűségesen vigyázott legjobb barátja álmára és mindig készen állt egy kis dögönyözésre.

A Libri Könyváruházából most kedvezményesen megrendelhető! Itt.

 

Mese a rózsaszín elefántról, aki nagyon szomorú volt, aztán újra jobban érezte magát – Monika Weitze

 

A rózsaszín kiselefánt legjobb barátja elköltözik messzi tájra. Mambo nem tudja, mitévő legyen – szomorkodik, de csupa használhatatlan tanácsot kap, például: „szedd össze magad”! Elhatározza, hogy elmegy a bölcs bagolyhoz tanácsot kérni.

A bagoly pontos útmutatóval látja el: Ha szomorú vagy, sírj csak, meséld el a bánatodat valakinek, akit szeretsz, és bízz az időben, mert ahogy telik, mindig magával visz egy kis darabot a fájdalomból! Mambo szót fogad, és egyre könnyebb lesz a szíve, míg végül arra is képes lesz, hogy új barátságot kössön.

A Libri Könyváruházából most kedvezményesen megrendelhető! Itt.

 

Reméljük segítetenek! ❤️