Gyerekkel.com
🛝 Élménydús ingyenes programajánló gyerekkel
2022 jún. 13.

Számos programlehetőség közül válogathattok a #gyerekkel appban, ám az egyik legszuperebb helyszín Budapesten megérdemli a külön kiemelést. Azon túl, hogy szuper kikapcsolódást ígér a gyerekeknek, a fantasztikus élmény ráadásul INGYENES! 😊 A helyszín pedig nem más, mint a Hajógyári-szigeten található hatalmas csúszdapark 👇

 

Kétség kívül a csúszdázás az egyik legnépszerűbb szórakozási lehetőség a gyermekek körében. Ám nem csak szórakozásnak remek, hanem hatékony fejlesztő eszköz is. Egy olyan programjavaslatot hoztunk most nektek, ami kis kirádulással, közösen a szabadban eltöltött idővel kombinálható, és garantáltan minden korosztálynak izgalmas kikapcsolódást ígér!


🅿️ Könnyedén megközelíthető

Budapest legjobb ingyenes csúszdaparkját az Év Magyar Autója díj közönségkedvencével, a Suzuki S-CROSS-szal látogattuk meg. Az autó tágas utas- és csomagterének köszönhetően nemcsak hogy az egész család kényelme garantált, de a rollerek, biciklik és a piknikfelszerelés is könnyedén elfér.

Közvetlenül a K-híd után (ami elvezet a szigetre) található jobb kéz felé az ingyenes parkoló, ahonnan - ha nem lennének zöldek a bokrok - azonnal látható is lenne a 8 darab óriáscsúszda, melyek nagyjából 50 méteres sétatávolsággal érhetőek el a parkoló autóktól. 🌳 A nyugalom szigete

Maga a Hajógyári-sziget festői környezetben található, az erdőkön és réteken uralkodó csendet csak a kutyasétáltató családok és a csúszdaparkban játszadozó gyerekek kacaja töri meg. Ideális környezet családi piknikre, hatalmas sétákra és a természet felfedezésére.

🎈 Szórakoztató új élmények

A 8 darab csúszda, - ami az egészen kicsiknek és a nagyoknak is szuper szórakozást kínál - a domboldal lejtését kihasználva épült, így biztonságosan a föld közelében csúszhatnak a nyitott csúszdákon is az apróságok.

A nagyobbak (vagy a bátrabbak) a 6,5 illetve 10,5 méteres piramis alakú tornyokban további izgalmakat élhetnek át, majd csúszhatnak le a magasból kanyargó zárt csúszdákon.

 

🟢 A helyi - gyerekek által kialakított - szabályt az újonnan érkezők azonnal el is sajátítják: ha leértek, visszakiabálnak a következő gyereknek, hogy "jöhetsz"! Ezzel ügyesen elkerülve a torlódást és az esetleges baleseteket.

A csúszdák mellett közvetlenül található egy, a kisebbeknek is izgalmas élményeket nyújtó játszótér. A nyolc hintáztatására alkalmas kötélhinta mellett megtalálhatóak itt forgó játékok, homokózó, rugós játék és mászóka is.

Az ősfák hűsítő árnyékot nyújtanak a nagy melegben is, ám a csúszdázásra kétségkívül nem a legforróbb nyári napok a legalkalmasabbak, ugyanis a fém elemek könnyedén felmelegedhetnek a nyári hőségben.

💡 Tipp: Érdemes hosszú alsót vinni a gyerekeknek még melegebb időben is; ha a fém csúszdaelemek felhevülnének, ne okozzanak sérülést a gyermek bőrével történő érintkezés során.+ ✨ Egyéb szolgáltatások

💦 Ivókút 

Mind a csúszdás részen, mind pedig a játszótéren található ivókút és kézmosócsap is, - ami megkönnyíti a játszóterezést a szülők számára is. Több tiszta és gondozott nyilvános mosdót is találtok a parkban.

A csúszdapark szomszédjában sportpálya gondoskodik az aktív kikapcsolódásra vágyókról.

Jó időben 2-3 édességársus is kilátogat a szigetre, ahol üdítőt, vattacukrot, perecet és főtt kukoricát lehet vásárolni a kimerítő élmények után.

 

Csúszásra fel! 🚀

👨‍👩‍👧‍👦 Gyerekbarát helyekért és
programokért böngészd az appot 📲

 

A csúszdapark adatlapja: