Gyerekkel.com
ūüďē Bestseller gyerekk√∂nyvek a klasszikus √©rt√©kek jegy√©ben
2020 okt. 18.

¬†T√©ti Istv√°n √ļj kateg√≥ri√°t teremtett az ifj√ļs√°gi- √©s gyerekirodalomban. √ďvod√°sokt√≥l kezdve kisiskol√°sokon √°t tin√©dzserekig, fi√ļk √©s l√°nyok t√≠zezrei v√°ltak rajong√≥iv√° k√∂nyveinek. B√°r az egyes sorozatok koroszt√°lya √©s t√©m√°ja elt√©rŇĎ, egy dolog k√∂z√∂s benn√ľk: lenyŇĪg√∂zŇĎ t√∂rt√©neteken kereszt√ľl k√∂zvet√≠tenek klasszikus √©rt√©keket az √ļj gener√°ci√≥ sz√°m√°ra.

 

Mi a titka az √≥ri√°si n√©pszerŇĪs√©gnek?! ‚ú®

Az izgalmas, kalandos t√∂rt√©netek felejthetetlen √©lm√©nyt ny√ļjtanak, √°m c√©ljuk nem csup√°n a sz√≥rakoztat√°s. Seg√≠ts√©get ny√ļjthatnak a sz√©pirodalom megkedveltet√©s√©ben, a sz√≥kincs √©s az √∂nbizalom n√∂vel√©s√©ben, a v√°laszt√©kos kifejez√©sm√≥d elsaj√°t√≠t√°s√°ban, az √©rzelmi intelligencia, valamint a k√∂z√∂ss√©gi √©s a fi√ļ-l√°ny kapcsolatok fejleszt√©s√©ben, mik√∂zben olyan tradicion√°lis √©rt√©keket tan√≠tanak, mint a b√°tors√°g, a becs√ľlet, a kitart√°s, az √°lmok√©rt val√≥ k√ľzdelem, a tisztelet, a tud√°sv√°gy, a felelŇĎss√©gv√°llal√°s √©s az alapvetŇĎ erk√∂lcs√∂k.

Mindezt persze mindig az adott koroszt√°ly realit√°sszintj√©n, hiszen ami a legfontosabb: T√©ti Istv√°n k√∂nyvei modern k√∂nt√∂sbe b√ļjtatva k√∂zvet√≠tik ezen klasszikus √©rt√©keket, hogy azok befogadhat√≥v√° v√°ljanak a mai, modern nemzed√©k sz√°m√°ra.

ANTON SOROZAT

Kinek ajánlott: 3-7 éves korosztály

Az Anton k√∂nyvek olyan √©rt√©keket tan√≠tanak az √≥vod√°sok sz√°m√°ra, mint a kitart√°s, a b√°tors√°g, az udvariass√°g √©s a hagyom√°nyok tisztelete; seg√≠ts√©get ny√ļjtanak a fi√ļ-l√°ny kapcsolatok kezel√©s√©ben, a bar√°ts√°gok kialak√≠t√°s√°ban, a megfelelŇĎ t√°rsas viselked√©si form√°k elsaj√°t√≠t√°s√°ban √©s a konfliktuskezel√©sben; erŇĎs√≠tik a term√©szet ir√°nti vonzalmat, a csal√°di √∂sszetart√°st; fejlesztik az √©rzelmi intelligenci√°t √©s a kreativit√°st. Mindemellett sz√≥rakoztat√≥, lebilincselŇĎ mesek√∂nyvek, csod√°latosan sz√©p illusztr√°ci√≥kkal.

Tov√°bb az Anton sorozatra >

‚ÄěA term√©krekl√°mok egyre agressz√≠vebbek, k√ľl√∂nf√©le m√≥dokon m√°r a legkisebbeket is el√©rik, √©s √°tform√°lj√°k benn√ľk az ‚Äô√©rt√©k‚Äô fogalm√°t, a telefon, tablet, tv √©s vide√≥j√°t√©k pedig kezdi kiv√°ltani a tartalmas csal√°di, bar√°ti egy√ľttl√©tek, valamint a szabadban t√∂lt√∂tt kreat√≠v, fejlesztŇĎ j√°t√©kok szerep√©t.

Ha egy megfelelŇĎ √©rt√©krenddel b√≠r√≥, alkot√°sra √©s tartalmas, boldog √©letre k√©pes gener√°ci√≥t szeretn√©nk felnevelni, akkor √≥vod√°s korban kell lefektetn√ľnk az alapokat. Biztos vagyok benne, hogy a klasszikus √©rt√©kek minden gyerek haszn√°ra v√°lnak a modern vil√°gban is...‚ÄĚ

MANFR√ČD √ČS ANTON SOROZAT

Kinek ajánlott: 6-14 éves korosztály

T√©ti Istv√°n √ļj mŇĪfajt teremtett a Manfr√©d √©s Anton k√∂nyvekkel, melyek nem csak elbŇĪv√∂lik a 6-14 √©ves koroszt√°lyt, hanem √ļgy tan√≠tanak sz√°mukra val√≥di √©rt√©keket, hogy azok √©szrev√©tlen√ľl v√°lnak jellem√ľk r√©sz√©v√©.

Manfr√©d √©s Anton kalandjai fut√≥tŇĪzk√©nt kezdtek terjedni 2018-ban; elŇĎsz√∂r Magyarorsz√°gon, azt√°n eljutott a szlov√°kiai √©s erd√©lyi magyarokhoz, megjelent hat√°ron t√ļli k√∂nyvesboltokban, itthon sz√°mos iskol√°ban k√∂telezŇĎ olvasm√°ny lett, UNICEF nagyk√∂veti aj√°nl√°st kapott, az USA-ban pedig elk√©sz√ľlt az angol nyelvŇĪ ford√≠t√°s.

√ćgy indult el napjaink legn√©pszerŇĪbb gyerekreg√©ny-sorozata, mely az√≥ta √∂t k√∂tettel √©s t√∂bb t√≠zezer olvas√≥val megker√ľlhetetlen alkot√°s a hazai gyerekirodalomban.

Tovább a Manfréd és Anton sorozatra >


KIPP

Kinek ajánlott: 5-8 éves korosztály

A bestseller gyerekk√∂nyv-√≠r√≥, T√©ti Istv√°n leg√ļjabb mŇĪve izgalmas √©s b√°jos t√∂rt√©netekkel sz√≥rakoztatja a gyermekeket, mik√∂zben olyan klasszikus √©rt√©keket tan√≠t, mint az ŇĎszintes√©g, a becs√ľlet, a b√°tors√°g, a bar√°taink√©rt val√≥ ki√°ll√°s, a sz√ľlŇĎk √©s az idŇĎsek tisztelete, a m√°soknak val√≥ seg√≠ts√©gny√ļjt√°s vagy az √∂nzetlens√©g. Gy√∂ny√∂rŇĪ illusztr√°ci√≥kban gazdag, lebilincselŇĎ t√∂rt√©netek sok tanuls√°ggal.

Tovább a Kipp könyv oldalára >

‚ÄěB√°r a nevelŇĎ c√©lzat nem titkolt sz√°nd√©kom, cs√ļfos kudarcnak √©rezn√©m, ha ak√°r saj√°t gyerekeim, ak√°r m√°s kis olvas√≥im nem √©lvezettel hallgatn√°k t√∂rt√©neteimet. √Člm√©nyt szeretn√©k adni a gyerekeknek; el√ľltetni, vagy √©pp megerŇĎs√≠teni benn√ľk a k√∂nyvek, az olvas√°s ir√°nti szeretetet; s mindezen fel√ľl a magam szer√©ny eszk√∂z√©vel hozz√°j√°rulni sz√ľleik kitart√≥ √©s felbecs√ľlhetetlen √©rt√©kŇĪ munk√°j√°hoz, amivel arra t√∂rekednek, hogy √©letreval√≥, sikeres, becs√ľletes EMBERT faragjanak csemet√©ikbŇĎl.‚ÄĚ (T√©ti Istv√°n)


DARWIN WELLS

Kinek ajánlott: 12 éves kortól

‚ÄěLetehetetlen k√∂nyv, ami t√∂bbet ad puszta sz√≥rakoz√°sn√°l.‚ÄĚ - T√©ti Istv√°n l√©legzetel√°ll√≠t√≥ ifj√ļs√°gi reg√©nye a klasszikus romantikus kalandreg√©nyek var√°zs√°t id√©zi, m√©gis nagyon √ļjszerŇĪ, mondanival√≥ja pedig aktu√°lisabb, mint valaha. Rendk√≠v√ľl fordulatos cselekm√©ny√©nek √©s lenyŇĪg√∂zŇĎ st√≠lus√°nak k√∂sz√∂nhetŇĎen szinte belecs√∂ppen√ľnk a mag√°val ragad√≥ t√∂rt√©netbe.¬†

Tovább a Darwin Wells könyv oldalára >


Beleolvashatsz T√©ti Istv√°n bestseller k√∂nyveibe, megn√©zheted sz√ľlŇĎk √©s pedag√≥gusok v√©lem√©nyeit, valamint a r√©szletes tartalomle√≠r√°sokat is megtal√°lod a kiad√≥ weboldal√°n. Tov√°bb a k√∂nyvekhez >

J√≥ olvas√°st! ūü•į