Gyerekkel.com
👨‍👩‍👧‍👦 Balatonfüred gyerekkel
2020 márc. 01.

… hogy a családi nyaralások alkalmával ne kelljen hosszasan kutakodnod, mit is lehet egy ismeretlen városban csinálni – nos, erre már itt a gyerekkel.com 😊 De hogy még inkább megkönnyítsük a dolgod, sorozatunk első részeként összeszedtük Nektek, hova érdemes ellátogatni gyerekkel, ha Balatonfüreden jártok.

 

Kikapcsolódás

Listánkon az első remek kikapcsolódási helyszín a Csopaki Élménypark. Balatonfüredtől mindössze 10 percre, 3.5 hektáron a szabadidős játékok végtelen sora fogadja az ide látogatókat, ahol minden korosztály megtalálhatja a számára ideális, aktív szabadidős tevékenységet. Kattints a fotókért.

 

💦 Annagora Aquapark

Ha a Balaton vize épp nem elég meleg, vagy csak csobbannátok egyet az óriás csúszdákról, a balatonfüredi Annagora Aquapark tökeletes program lesz Nektek. Magyarország második legnagyobb élmény- és hullámfürdője jeges italokkal, gyönyörű panorámával, a parttól mindössze 500 méterre várja régi és új látogatóit! Kattints a fotókért.

 

🦌 Koloska Vadaspark


Fotó: Kiripolszky Csongor – We Love Balaton

Ha szeretnétek nyáron kicsit kiszakadni a balatonfüredi nyüzsgésből, vagy csak egy jó őszi kirándulós programot kerestek a gyerekekkel a Balatonnál, remek választás lehet a Koloska-völgy mélyén megbújó vadaspark, amely egész évben, ingyenes belépéssel fogadja a látogatókat. Kattints a fotókért.

 

🐎 Szentesi Farm

… és ha már az állatoknál tartunk, ajánlónk kimaradhatatlan része a Szentesi Farm . Ugyan Balatonfüredtől nagyjából 20 percet kell ide autóznunk, de az egyedülálló profizmus, amivel gyermekeinket bevezetik itt a lovaglás világába, garantáltan feledteti majd velünk. Kattints a fotókért.

 

Kiserdei játszótér


Fotó: Kőrösi Tamás – We Love Balaton

Néha nem kell túl bonyolítani! A Tagore sétánytól sétatávra – útközben feltétlenül nyaljatok el egy gombócot a híres Füredi Fagyizóból 🍦 – található Kiserdei Játszótér biztos lefáradást, és egész nyáron színes gyerektársaságot ígér minden ide érkezőnek. Kattints a fotókért.

 

🐟 Balatoni Vízivilág Látogatóközpont

Ha esik az eső, de eljön a pont, hogy már muszáj lenne kimozduljatok, – a Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont szintén érdekes látnivaló felnőttnek és gyereknek egyaránt. A felnőtt belépő ára 1000 Ft, a gyermekeké (4 – 14 éves korig): 500 Ft. Kattints a fotókért.

 

🚵 Balatonfüredi Bringa- és Kalandpark

Elsősorban az 5 évesnél idősebb korosztálynak ajánljuk a Balatonfüredi Bringa- és Kalandparkot, amely mászó- és akadálypályákkal, trambulinnal, csúszópályával és bringaparkkal várja a kihívásra vágyókat! Kattints a fotókért.

 

🌳 Mezítlábas ösvény és Szabadidő Park

Egészen különleges élményben lehet része a csopaki vízparton kialakított Mezítlábas ösvény és Szabadidő Park látogatóinak. A park látogatása ingyenes. Kattints a fotókért.

 

Gyerekbarát éttermek

Listánkon az első étterem a Baricska Csárda, mely a Baricska dülőn található. Pazar kilátása, klasszikus ételei garantáltan minden magyar szívét megdobogtatják. A kerthelyiségben játszósarok, az asztaloknál kiszínező köti le a gyerekeket ✏️. Kattints a fotókért.

 

⛰️ Apáti Étterem

Az Apáti Étterem ugyan nem Balatonfüreden, de még bőven gyermekeink által sem kifogásolható “autó-útnyira”, – a Tihanyi-félsziget legcsendesebb zugában található. Itt kicsit mindenki átadhatja magát a csendnek, a nyugalomnak, és a hamisíthatatlan Balatoni tájnak. A hatalmas teraszon lévő asztalok és szuper játszótér olykor ezt még nekünk, szülőknek is lehetővé teszi. Kattints a fotókért.

 

Papok Borozója Kisvendéglő

Listánkról az abszolút személyes kedvenc, a Papok Borozója Kisvendéglő Balatonfüredtől 5km-re, Balatonszőlős csodálatos panorámájú szőlős domboldalán helyezkedik el. A szülők zavartalan beszélgetéseit a hatalmas, játékokkal jól felszerelt játszótér, a lombház, és az állatsimogató könnyíti meg. Kattints a fotókért.

 

Malackrumpli

A szintén Tihanyban található Malackrumpli egy igazi élményhely, – ahol a környezet, a zene, és a barátságos kiszolgálás igazi, fesztelen balatoni nyár hangulatot idéz.. 🌞 Jellemzően magyaros étel kínálatukat a kiváló alapanyag-felhasználás jellemzi. A legkissebbeket a kertben mászófalas, hintás csúszda szórakoztatja. Kattints a fotókért.

Az ajánló megírásában a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület volt segítségünkre!

 

Kellemes időtöltést! 😉