Gyerekkel.com
ūüöĎ Mit tegy√ľnk, am√≠g meg√©rkezik a gyermekrohamkocsi?
2021 j√ļl. 12.

√öj gyermekrohamkocsit v√°s√°rol a Szent M√°rton GyermekmentŇĎ Szolg√°lat az MFB seg√≠ts√©g√©vel. A speci√°lis mentŇĎ az intenz√≠v oszt√°lyok√©val megegyezŇĎ felszerelts√©get √©s felt√©teleket biztos√≠t a beteg gyermekeknek. A Fejleszt√©si Bank t√°mogat√°s√°val az alap√≠tv√°ny csal√°doknak sz√≥l√≥ k√©pz√©seket is ind√≠t, m√≠g a most elk√©sz√ľlt, mindenki sz√°m√°ra hozz√°f√©rhetŇĎ oktat√≥ kisfilmek √©s egy gyermek elsŇĎseg√©lyny√ļjt√°s k√©zik√∂nyv k√∂z√©rthetŇĎ form√°ban adnak praktikus inform√°ci√≥kat.

A speci√°lis mentŇĎ az intenz√≠v oszt√°lyok√©val megegyezŇĎ felszerelts√©get √©s felt√©teleket biztos√≠t a beteg gyermekeknek. A Fejleszt√©si Bank t√°mogat√°s√°val az alap√≠tv√°ny laikusoknak, √≠gy a csal√°doknak, pedag√≥gusoknak sz√≥l√≥ k√©pz√©seket ind√≠t, m√≠g a most elk√©sz√ľlt, mindenki sz√°m√°ra hozz√°f√©rhetŇĎ oktat√≥ kisfilmek √©s egy gyermek elsŇĎseg√©lyny√ļjt√°s k√©zik√∂nyv k√∂z√©rthetŇĎ form√°ban adnak praktikus inform√°ci√≥kat.

A Magyar Fejleszt√©s Bank (MFB) Zrt. t√°mogat√°s√°val jut √ļj mentŇĎaut√≥hoz a Szent M√°rton GyermekmentŇĎ Szolg√°lat. A speci√°lis gyermekrohamkocsi mintegy 55 milli√≥ forintba ker√ľl, amelyhez .az MFB 20 milli√≥ forinttal j√°rul hozz√°. A k√∂zhaszn√ļ alap√≠tv√°ny Budapesten √©s vid√©ken (Debrecen, Miskolc) 2-2 mentŇĎaut√≥t √ľzemeltet, valamint a ny√°ri, kiemelt idŇĎszakban tov√°bbi egy gyermekrohamkocsit a Balaton √©szaki partj√°n (Balatonf√ľred).

Az intenz√≠v oszt√°lyok√©val megegyezŇĎ felszerelts√©gŇĪ √©s felt√©teleket biztos√≠t√≥ speci√°lis mentŇĎaut√≥k k√ľl√∂n-k√ľl√∂n is 6-8 esetet l√°tnak el naponta. A nagyfok√ļ ig√©nybev√©tel miatt a j√°rmŇĪveket rendszeresen cser√©lni kell. Az √ļj rohamkocsi az egyik, imm√°r 6 √©ve fut√≥ budapesti mentŇĎt v√°ltja.

 


Az √©letvesz√©lyes √°llapot√ļ kisgyermekek helysz√≠ni ell√°t√°sa √©s sz√°ll√≠t√°sa k√ľl√∂nleges szakmai, gyakorlati √©s mŇĪszeres felk√©sz√ľlts√©get ig√©nyel.

A Szent M√°rton GyermekmentŇĎ Szolg√°lat az√©rt j√∂tt l√©tre 1999-ben, hogy k√ľl√∂nleges gyermekrohamkocsik √©s gyermekmentŇĎorvosi-kocsik elind√≠t√°s√°val seg√≠tse az Orsz√°gos MentŇĎszolg√°lat munk√°j√°t. Az alap√≠tv√°ny az elm√ļlt k√©t √©vtizedben mintegy 55 ezer bajba jutott kisgyermeken seg√≠tett, az √ļj gyermekrohamkocsinak k√∂sz√∂nhetŇĎen pedig tov√°bbra is a legnagyobb biztons√°gban lehet ell√°tni, sz√°ll√≠tani a s√ļlyos √°llapot√ļ kicsiket.

Az alap√≠tv√°ny a gyermekmentŇĎaut√≥k¬†mŇĪk√∂dtet√©se mellett oktat√°ssal √©s felvil√°gos√≠t√≥ munk√°val is foglalkozik, illetve k√©pz√©st ny√ļjt laikusok (√≠gy sz√ľlŇĎk, nagysz√ľlŇĎk, √≥vodai √©s¬†b√∂lcsŇĎdei gondoz√≥k) √©s tov√°bbk√©pz√©st szakemberek (mentŇĎs√∂k, h√°zi orvosok, √°pol√≥k) sz√°m√°ra. Az MFB r√©szv√©tel√©vel a Szent M√°rton GyermekmentŇĎ Szolg√°lat most t√∂bb, laikusoknak sz√°nt oktat√≥vide√≥t is √∂ssze√°ll√≠tott.

Az interneten, vide√≥megoszt√≥ √©s k√∂z√∂ss√©gi oldalakon is el√©rhetŇĎ kisfilmekbŇĎl az √©rdeklŇĎdŇĎk az otthonok gyerekbiztoss√°¬†t√©tel√©vel, a csecsemŇĎk √ļjra√©leszt√©s√©vel, l√©g√ļti idegentest elt√°vol√≠t√°s√°val, valamint √©g√©s, forr√°z√°s eset√©n sz√ľks√©ges teendŇĎkkel kapcsolatban kapnak praktikus inform√°ci√≥kat k√∂nnyen √©rthetŇĎ √©s k√∂vethetŇĎ form√°ban.¬†

 


Az MFB anyagi hozz√°j√°rul√°s√°val a Szent M√°rton GyermekmentŇĎ Szolg√°lat √∂ssze√°ll√≠t √©s megjelentet egy k√©zik√∂nyvet a gyermek elsŇĎseg√©lyny√ļjt√°s t√©m√°j√°ban. A laikusoknak sz√°nt, Am√≠g a mentŇĎ meg√©rkezik c√≠mŇĪ k√∂nyv fel√∂lel minden olyan t√©m√°t, mely az √ļjsz√ľl√∂ttek, csecsemŇĎk √©s gyermekek otthoni s√ľrgŇĎss√©gi ell√°t√°s√°t seg√≠ti am√≠g a szakseg√≠ts√©g meg√©rkezik.

‚ÄěAz MFB tev√©kenys√©ge elsŇĎsorban a piaci hi√°nyoss√°gok kezel√©s√©re, a magyar v√°llalkoz√°sok fejleszt√©s√©re ir√°nyul, ugyanakkor elk√∂telezett h√≠ve a t√°rsadalom sz√°m√°ra kiemelt √©rt√©ket k√©pviselŇĎ kezdem√©nyez√©sek t√°mogat√°s√°nak. A Szent M√°rton GyermekmentŇĎ Szolg√°lat elk√∂telezett parterek√©nt olyan √ľgy t√°mogat√°sa mellett d√∂nt√∂tt, melynek r√©v√©n a legt√∂bbet adhatja a teljes k√∂z√∂ss√©g sz√°m√°ra."