Gyerekkel.com
🛷 Az 5 legjobb szánkópálya
2022 nov. 14.

Nemsokára végre megérkezik az olyannyira várt havazás... és ahol gyerek van, ott bizony kötelező program a szánkózás! Ha már unjátok az utca végi dombot, és valami izgalmasabbra vágytok, látogassatok el listánkról valamelyik szánkópályára is!

 

1. Normafa park

Hétvégén legtöbbször tömeg van, így kissebbekkel inkább a hétköznapokat ajánljunk! A szánkópálya mellett ingyenes mosdó is működik. Egyéb információ a Normafa oldalán érhető el.

 

2. Fánk és szánkópálya Visegrádon

A Nagyvillám szánkópálya mellett elérhető a felvonós, hóágyúzott Hófánk pálya is, azaz a Tubing, ahol zárt pályán 7 db döntött kanyaron át élvezhetitek a felhőtlen száguldozást!
Aktuális hóvastagság és egyéb pálya információk a sípálya oldalán érhetőek el.

 

3. Szánkópályák és hócsúszda a Mátrában


A Mátrában három faluban – Mátraszentimrén, Mátrafüreden, Mátraházán – is vannak elkülönített pályák készültek kifejezetten a szánkózni vágyók számára. Ezek közül van olyan is, amelynek legmagasabb pontja 770 méteren van.

 

4. Hármashatárhegyi szánkópálya


A Normafa mellett a másik legkedveltebb szánkópálya a Hármashatár-hegyen található, ahol változó meredekségű pályák közül választhatunk, korosztálynak megfelelően.

A Hármashatár-hegyen a Vörös-kőnél már lehet komolyabb lejtőket is találni, és nem is kell tömeggel számolni. Kevésbé kiépített és változó nehézségű utakat lehet találni Kamaraerdőn vagy a hűvösvölgyi repülőtér környékén is.

 

5. Szánkópálya Dobogókőn


A dobogókői szánkópályát rendkívül egyszerű megtalálni. Ahogy beértek a településre, azonnal le kell kanyarodni az első lehajtón jobbra, itt lesz egy nagyobb parkoló (főszezonban fizetős, 200 Ft/óra). Innen már csak néhány lépés a szánkópálya, amely nem kezelt, viszont ingyenesen használható.

Egyéb információk a Dobogókői sípálya oldalán érhetőek el.

 

Mielőtt elindulnátok, mindig tájékozódjatok az adott helyszínekről, hiszen az időjárás függvényében változhat a nyitvatartás! Csúszásra fel!