Gyerekkel.com
ūüĆć Gyerekk√∂nyvek a F√∂ld v√©delm√©ben
2020 jan. 20.

A k√∂rnyezetv√©delem fontoss√°g√°t m√°r senki sem vitatja, de hogyan lehet ezt az √ľzenetet √°tjuttatni gyermekeinkhez is, hogy ŇĎk is hozz√°j√°rulhassanak F√∂ld√ľnk v√©delm√©hez? Szerencs√©re m√°r sz√°mos gyerekk√∂nyv foglalkozik a t√©m√°val, melyek seg√≠tenek meg√©rtetni kicsikkel √©s nagyobbakkal egyar√°nt, mit √©s mi√©rt tehet√ľnk k√∂rnyezet√ľnk√©rt.

 

Leon és a környezetvédelem - Annie Groovie

A¬†villany lekapcsol√°sa, a sz√°r√≠t√≥g√©p helyett a ruh√°k levegŇĎn sz√°r√≠t√°sa, a szem√©t √©s a vesz√©lyes hullad√©k megfelelŇĎ helyre dob√°sa nem bonyolult, m√©gis sokszor elŇĎfordul, hogy √©gve felejtj√ľk a villanyt, vagy hogy¬†nem v√°logatjuk sz√©t a hullad√©kot. Ezek az apr√≥s√°gok sokat sz√°m√≠tanak, √©s ez a k√∂nyv kedvesen magyar√°zza el a gyerekeknek, mi√©rt fontos igaz√°n odafigyelni. 4 √©ves kort√≥l aj√°nljuk.

A Libri K√∂nyv√°ruh√°z√°b√≥l most kedvezm√©nyesen megrendelhetŇĎ!¬†Itt.

 

A vizek vil√°ga - Charlotte Milner

Mi√©rt fontosak a tengerek √©s √≥ce√°nok? Milyen √©lŇĎl√©nyekre bukkanhatunk a hull√°mok m√©ly√©n? Mi√©rt szorulnak seg√≠ts√©g√ľnkre a tengeri √°llatok, √©s mit tehet√ľnk √©rt√ľk? A k√∂nyv t√°mpontokat ad a gyerekek, felnŇĎttek (√©s az eg√©sz csal√°d) sz√°m√°ra mindezeket √°tl√°tni, illetve az adott mint√°kon kereszt√ľl utat k√≠n√°lnak egy √ļj, az √©let √©rt√©keit jobban megbecs√ľlŇĎ, √©rz√©kenyebb szeml√©let- √©s √©letm√≥d kialakul√°s√°nak.

A Libri K√∂nyv√°ruh√°z√°b√≥l most kedvezm√©nyesen megrendelhetŇĎ!¬†Itt.

 

Glóbi kalandjai - Pászti Amina

Gl√≥bi, a kis f√∂ldgoly√≥ vesz√©lyben van, √©s csak a gyerekek menthetik meg a m√©g s√ļlyosabb bajokt√≥l! Gl√≥bi kalandjait ismerhetj√ľk meg a fŇĎleg √≥vod√°soknak √©s kisiskol√°soknak sz√≥l√≥ mesek√∂nyv lapjain, mik√∂zben √©szrev√©tlen√ľl tan√≠tjuk meg a kicsiket a k√∂rnyezetv√©delem fontoss√°g√°ra. A k√∂nyv nyolc mes√©t tartalaz, FSC tanus√≠tott z√∂ld pap√≠rra nyomva. Megv√°s√°rl√°s√°val pedig t√°mogatj√°tok a Jane Goodall Int√©zetet √©s a gyerekek k√∂rnyezetv√©delmi oktat√°s√°t. 4 √©ves kort√≥l aj√°nljuk.

A Libri K√∂nyv√°ruh√°z√°b√≥l most kedvezm√©nyesen megrendelhetŇĎ!¬†Itt.

 

Micsoda pazarl√°s! - Jess French

Szinte minden tev√©kenys√©g√ľnkkel valamilyen hullad√©kot termel√ľnk. De hov√° ker√ľl √©s milyen hat√°ssal van a bolyg√≥nkra az ember √°ltal termelt sokf√©le hullad√©k? Hogyan m√©rs√©kelhetŇĎk az √°ltaluk okozott k√°rok? A k√∂tet sz√°mos hasznos √∂tletet ad, mi mindent tehet√ľnk az√©rt, hogy a F√∂ld √©lhetŇĎbb hely legyen. 5 √©ves kort√≥l aj√°nljuk.

A Libri K√∂nyv√°ruh√°z√°b√≥l most kedvezm√©nyesen megrendelhetŇĎ!¬†Itt.

 

Nagyon Zöld könyv - Gévai Csilla

A Nagyon Z√∂ld K√∂nyv gyerekek sz√°m√°ra is √©rthetŇĎv√©, k√©zzel foghat√≥v√° teszi F√∂ld√ľnk meg√≥v√°s√°t. Komoly k√©rd√©sekrŇĎl mes√©l okosan, √©rthetŇĎen √©s k√∂nnyed√©n, humorral, hogy a legbonyolultabb k√©rd√©sek is √°tl√°that√≥v√° v√°ljanak. A Nagyon z√∂ld k√∂nyv¬†nem hib√°ztat, mert egy kicsit mindenki hib√°s: arra helyezi a hangs√ļlyt, amit m√©g megtehet√ľnk, nem arra, amit eddig meg kellett volna. 7 √©ves kort√≥l aj√°nljuk.

A Libri K√∂nyv√°ruh√°z√°b√≥l most kedvezm√©nyesen megrendelhetŇĎ!¬†Itt.

 

Besz√©lgess√ľnk r√≥la! Bolyg√≥nk v√©delme - Hahane Kai

Ha mindannyian megtessz√ľk a kis l√©p√©seket √©s apr√≥ v√°ltoztat√°sokat a F√∂ld v√©delme √©rdek√©ben, az v√©g√ľl meghozza a k√≠v√°nt eredm√©nyt. A gyerekek gyakran hallhatnak olyan dolgokr√≥l, amelyeknek jelent√©se √©s az √©let√ľkre gyakorolt hat√°sa ismeretlen sz√°mukra. A Besz√©lgess√ľnk r√≥la! sorozat k√∂tetei seg√≠tenek a vil√°g t√∂rt√©n√©seinek k√∂z√∂s √©rtelmez√©s√©ben √©s aggodalmaik eloszlat√°s√°ban. 5 √©ves kort√≥l aj√°nljuk.

A Libri K√∂nyv√°ruh√°z√°b√≥l most kedvezm√©nyesen megrendelhetŇĎ!¬†Itt.

 

Nulla hullad√©k - Sz√≥KiMond√≥ √Ėkomes√©k
Miller-Ferjentsik Viola

A Nulla hullad√©k sz√≥k√°rty√°s mesek√∂nyv a k√∂rnyezetv√©delem √©s a szavakkal val√≥ j√°t√©k sz√©p tal√°lkoz√°sa. A k√∂nyv arra sarkall, hogy Te is kezedbe vedd saj√°t h√°ztart√°sod hullad√©k√°t. Hogy √°tgondold, mit, hol v√°s√°rolsz, miben hozod haza √©s mit teszel a v√©gterm√©kkel. Azt fogod √©rezni, hogy ezt Te is meg tudod csin√°lni! Nagyon k√∂nnyed√©n √©s √©rthetŇĎen magyar√°zza el a gyerekeknek a szelekt√≠v hullad√©kgyŇĪjt√©s √©s az √ļjrahasznos√≠t√°s l√©nyeg√©t.¬†3 √©ves kort√≥l aj√°nljuk.

A Libri K√∂nyv√°ruh√°z√°b√≥l most kedvezm√©nyesen megrendelhetŇĎ!¬†Itt.

 

Vigy√°zzunk a j√∂vŇĎj√ľkre!¬† ūüíö