Gyerekkel.com
🤯 5 tipp a stresszmentes reggelekért
2022 okt. 12.


Nálatok is rendszeres a "reggeli őrület"?! A legtöbben nem vagyunk (önként) korán kelőek, de gyerekeink megszületése után az élet nem törődik többé pihenési preferenciáinkkal 🤦 Egy Szülő számára különösen stresszesek a hétköznapok - mindenkit időben felöltöztetni, megetetni és elindítani olykor lehetetlennek tűnő küldetés. Összegyűjtöttünk 5 tanácsot, hogyan csökkenthetjük a reggeli rohanással járó stresszt.

 

1. 🕊️  Tíz perc egyedül

Az első és legfontosabb tanácsunk: szánj magadra tíz nyugodt percet! A többiek ébresztése előtt igyál egy teát, vagy kortyolgasd el zavartalanul a kávédat! Ha nyugodt körülmények között rákészültél a napra, és képes vagy higgadtan reagálni a reggel folyamán felmerülő akadályokra - mindenki kiegyensúlyozottabb lesz!

2. 🏡  Legyen rend!

Hasznos, ha minden olyan tárgynak megvan a maga helye, melyek gyakran kellenek az induláshoz. Így nem azzal telnek az értékes reggeli percek, hogy feltúrod a lakást a kocsikulcs, vagy a forgalmi után. Egyébként is nyugtató hatása van a bennünket körülvevő rendnek, - így nem kell azon aggódj, mennyi háztartási feladat vár majd Rád hazaérve.


3. 🛏️  Megfelelő alvási rutin

Nyilvánvalónak tűnik - és mindannyian hallottuk már korábban, - de az alvás fontosságát nem szabad lebecsülni! Itt egy táblázat, amely megmutatja, hogy életkortól függően mennyi alvásra van szüksége gyerekeinknek. Ha időben lefeküdtek, nagy valószínűséggel időben fognak felkelni is! Az alvásszakértők szerint ahhoz, hogy a rendszer jól működjön, a lefekvési és felkelési időket sajnos hétvégén is szigorúan tartani kell! 😔 

4. ☑️  Kezdjétek előző este

Sokat segít a hangolódásban, ha már előző este beszélgetünk gyeremekeinkkel a következő napról. Mi fog történni az óvódában / iskolában másnap, milyen ruhában szeretnének lenni, kivel mit fognak játszani stb. Miután a gyerekek lefeküdtek, szánj néhány percet a reggeli étkezés átgondolására, a saját és a gyerekek ruháinak előkészítésére. Mindent ellenőrizz kétszer! 

5. ⏰  Ébreszd másképp!

Mindannyiunk számára ismerős a "bal lábbal felkelt" gyermek esete... 😀 Rengeteg múlik az első pár percen, - ezért próbáld meg őket időnként rendhagyó módon ébreszteni! Játszd le a kedvenc dalukat, énekelj nekik, bújj be melléjük az ágyba, vagy csak indítsd el kedvenc meséjüket! A különleges ébresztés nem feltétlenül jelenti, hogy hosszabbnak kell lennie, csak kellemesebb lesz!

Sok türelmet kívánunk! 😊

👨‍👩‍👧‍👦 A legjobb gyerekprogramokért
böngészd az appot 📲