Gyerekkel.com
🎄🎲 Társasjáték karácsonyra - ajánló korosztály szerint
2020 nov. 15.

A legjobb ajándék mindig az együtt töltött vidám idő. Ehhez kerestük meg a legjobb társasjátékokat, amiknek ott a helye idén a karácsonyfa alatt! Ráadásul a jelenleg érvényben lévő korlátozások miatt egy ideig biztosan több időt töltünk gyermekeinkkel otthon, - ezért válogatásunkban a 3 éves korosztálytól egészen kamaszkorig találhattok szórakoztató társasjátékokat 👇

 

AZ 5 LEGJOBB TÁRSAS 3-5 ÉVESEKNEK:

1. 🦄  Egyszarvúak Felhőországban társasjáték


Korosztály:
3 éves kortól 
Játékidő: 10 perc
Játékosok száma: 2-4 fő

Ez a társasjáték igazi kislányos kedvenc, egy csillogó kockajáték 3 éves kortól egyszarvú rajongóknak.

A négy egyszarvű Felhőrszágban vágtat a puha felhőkön, amikor hirtelen vihar kerekedik. Gyorsan kell menekülniük a sötét felhők elől, miközben minél több felhőkristályt szeretnének kimenekíteni a vihar elől. Kinek sikerül minél több felhőkristályt gyűjteni mire elérik a Nap melletti felhőt?

Az Egyszarvúak Felhőországban társasjátékot itt tudod beszerezni.

2. 👾  Szörnyszekrény társasjáték

Korosztály: 3 éves kortól 
Játékidő: 10 perc
Játékosok száma: 1-6 fő

A szörnyszekrény egy kooperációs játék, ami azt jelenti, hogy a játékosoknak nem versengeni kell egymással, hanem össze kell fogniuk, hogy legyőzzék a szörnyeket. Kifejezetten ajánljuk, ha több gyerek van egy családban

Különböző szabálymódosítások teszik lehetővé, hogy életkorhoz igazodva játszhassanak a gyerekek a játékkal. A cuki illusztrációk mellett Varró Dániel exkluzív szörnyes verse is megtalálható a játékban. Ne félj a szörnyektől! Játssz egyet és kergesd be őket a szerkrénybe!

A Szörnyszekrény társast itt tudod beszerezni.

3. 🦡  A Kis Borz Meséje társasjáték

Korosztály: 4 éves kortól 
Játékidő: 5-30 perc
Játékosok száma: 2-4 fő

A Kis borz meséje egy memória és beszédkészség fejlesztő kártyajáték már egészen kicsiknek is. A kis borznak minden napja csupa kaland és szórakozás, amit szívesen elmesél a barátainak, ám vajon a barátai képesek megjegyezni minden részletet?

A játékosok a körükben egy kártyát húznak. A kártyákon lévő képeket bele kell szőni egy mesébe a hozzájuk tartozó képpel. Miután mindenki mesélt egy történetet a játékosoknak vissza kell tudniuk mondani azt a történetet, ahol a kis borz megáll. Ha elfogytak a lapok, vége a játéknak, és az nyer, aki a legtöbb történetet tudta megjegyezni és visszamondani.

A Kis Borz Meséje kártyajátékot itt tudod beszerezni.

4. 🔤  Első betűk kvíz társasjáték

Korosztály: 3 éves kortól 
Játékidő: 5-30 perc
Játékosok száma: 1 - 6 fő

Brainbox - Első betűk játék, ahol a kicsik játékosan ismerkednek a betűkkel. A játék során mindössze annyit kell tenni hogy 10 másodpercig figyelsz egy kártyát, aztán megválaszolod a dobókocka segítségével a kidobott kérdést. Ez a népszerű játék nem csak remek szórakozás, hanem játékos tanulás is egyben.

A Brainbox Első betűk játékot itt tudod beszerezni.

5. 🐘  Concept Kids: Állatok társasjáték

Korosztály: 4 éves kortól 
Játékidő: 20 perc
Játékosok száma: 2-12 fő

A Concept Kids Állatok társasjáték szintén egy kooperatív játék, ahol közösen nyerhettek. 

A játék nagy előnye, hogy nem kell hozzá rajztudás, nem kell szerepelni sem, mégis az önkifejezést segíti és kíválóan turbózza az asszociációs készséget. Mennyi mindent tudsz elmondani mindössze néhány kép segítségével? Használd a képeket, hogy családtagjaid a lehető legtöbb állatot kitalálhassák és megnyerjétek közösen a játékot!

A Concept Kids Állatok társasjátékot itt tudod beszerezni.

 

AZ 5 LEGJOBB TÁRSAS 6-8 ÉVESEKNEK:

1. 🐁  Quoridor Kid társasjáték

Korosztály: 6 éves kortól 
Játékidő: 10 perc
Játékosok száma: 2-4 fő

A Quoridor Classic fából készült gyerekváltozata több gyerekjáték-díj nyertese cuki szürke egerekkel, színes sajtokkal és megkerülendő akadályokkal. A játékosok megpróbálják minél fürgébben átjuttatni az egerüket a tábla másik oldalán várakozó sajtokhoz. A szabályok egyszerűek, a fordulók gyorsak, a váratlan fordulatok garantálják az izgalmat az egész családnak.

Ha csak pár perced van és szeretnétek minődégi játékidővel eltölteni, ezt a társast nektek találták ki!

A Quidor Kid társasjátékot itt tudod beszerezni.

2. 🐷  A három kismalac társasjáték

Korosztály: 7 éves kortól 
Játékidő: 20-40 perc
Játékosok száma: 2-5 fő

A klasszikus mese új megvilágításban egy családi társas verzióban. A kismalackák legfőbb vágya, hogy egy szép nagy és erős házat építsenek ahol átvészelik a hideg éjszakákat. Ezúttal sem szalmára sem téglára nem lesz szükség, csak a dobókockákra az építkezéshez. Vigyázz a farkassal, nehogy lerombolja a szép kis házat!

A három kismalac társast itt tudod beszerezni.

3. 🦓  Zooloretto Junior társasjáték

Korosztály: 7 éves kortól 
Játékidő: 15-30 perc
Játékosok száma: 2-5 fő

Ha szeretitiek az állatokat és az állatkerteket, ez a játék telitalálat lesz a családnak! Vajon ki lesz a legügyesebb állatkert igazgató? Pakold meg az állatszállító teherautókat és töltsd fel a kifutókat! Ha keresztül húzzák a számításaidat, a fölösleges állatok istállóba kerülnek. Igazi családi társasjáték a legkülönlegesebb állatokkal.

A Zooloretto Junior társasjátékot itt tudod beszerezni.

4. 🐈  Cica, pizza, taco, gida, sajt társasjáték

Korosztály: 8 éves kortól 
Játékidő: 5-10 perc
Játékosok száma: 2 - 6 fő

Koncentrációt és reflexet fejlesztő társasjáték, ahol a gyorsaság számít. A sok nevetés garantált! Igazi partyjáték nagyobb társaságnak is.

Azt látod, amit hallasz? Csapj le gyorsan! A játékosok sorban teszik le a kártyáikat, miközben ki kell mondaniuk a soron következő szót. Ha egyezik a kártya a szóval, vagy különleges kártya jelenik meg, azonnal reagálniuk kell a játékosoknak és a leglassabbnak kell elvinnie az összes kártyát.

A Cica, pizza, taco, gida sajt  társasjátékot itt tudod beszerezni.

5. 🦒  Beasty Bar - az állati klub társasjáték

Korosztály: 8 éves kortól 
Játékidő: 5-15 perc
Játékosok száma: 2-4 fő

A Beasty Bar egy szórakoztató kártyajáték, partizó állatokkal. Az állatok készen állnak, hogy belépjenek az éjszakai klubba. Vajon ki az, aki átléphet az ajtón?

A játékosok sorban játsszák ki a kártyáikat. Minden állatnak speciális képessége van, amivel befolyásolhatja a kártyák sorrendjét. A forduló végén öt állat marad, a sorban elől álló két állat bemehet a buliba, a többieknek sajnos haza kell mennie. Vajon ki tud több állatot bejuttatni?

A Beasty Bar állati klub kártyajátékot itt tudod beszerezni.

 

AZ 5 LEGJOBB TÁRSAS 8 ÉVES KOR FELETT:

1. 🛕  A 7 Csoda társasjáték

Korosztály: 10 éves kortól 
Játékidő: 30-40 perc
Játékosok száma: 2-7 fő

A 7 csoda társasjáték egy kártyás stratégiai játék, amelyben az ókori világ hét csodáját építhetjük fel. Rengeteg izgalom, taktika és stratégia jellemzi a játékot. A játékosok egy-egy jól ismert ókori civilizáció vezetését veszik kezükbe, kártyáikon hadseregek, a kereskedelem, a tudomány és a kultúra vívmányi vannak. A csodák felépítése különböző előnyökel jár.

Minden hatalmi ágban másféleképpen gyűjthetünk győzelmi pontokat, amik segítségével megnyerhető a játék, azonban igazán csak a saját stratégiai képességünkön múlik, hogy az a adott helyzetben helyt tudunk-e állni ellenfeleinkkel szemben.

A 7 csoda tásasjátékot itt tudod beszerezni.

2. 🤠  Fedőnevek társasjáték

Korosztály: 10 éves kortól 
Játékidő: 10-20 perc
Játékosok száma: 2-6 fő

A Fedőnevek társasjáték egy fergeteges asszociációs szójáték. Vagy mégsem? Itt semmi sem az, aminek látszik! Nyomozzatok! Legfőbbképpen a másik fejével történő gondolkozásra sarkall ez az új generációs partyjáték.

A játékosok csapatokat alkotnak és kezendek az összes ellenséges ügynök fedőnevét kitalálni. Egyikük a feladatkártya jelöléseinek megfelelően megpróbál a kirakott szavakból minél többet összekapcsolni egyetlen fogalommá, amit a társainak vissza kell fejteniük, hogy vajon melyik szavakra utalhatott velük? A tévedés végzetes lehet és akár az ellenfél csapatának jelenthet pontot.

A Fedőnevek társast itt tudod beszerezni.

3. 🇭🇺  Honfoglaló társasjáték

Korosztály: 9 éves kortól 
Játékidő: 30-60 perc
Játékosok száma: 2-6 fő

A klasszikus, gyerekkorunkból jól ismert Honfoglaló stratégiai játék új köntösben, új kérdésekkel. Legyél okos, szerencsés és jó stratéga! Hódítsd meg az egész országot vagy akár a világot, hogy te legyél a legjobb Honfgoglaló! Izgalmas játék, ahol a győzelemhez szükség van tudásra, jó stratégiára és egy nagy adag szerencsére is.

A Honfoglaló társasjátékot itt tudod beszerezni.

4. 🐼  Takenoko társasjáték

Korosztály: 8 éves kortól 
Játékidő: 60-70 perc
Játékosok száma: 2 - 4 fő

A Takenoko egy könnyed taktikai-stratégiai társasjáték az egész családnak! A japán császár értékes ajándékot kapott, egy pandát, akinek hatalmas étvágya van. A játékosok ebben segítenek. Saját célkártyáikat próbálják minél hamarabb teljesíteni, ehhez új földterleteket szerezni, öntözőcsatornával ellátni, bambuszokat nevelni és mindezalatt a falánk pandára is figyelniük kell, nehogy idő előtt lelegelje a termést.

A Takenoko társasjátékot itt tudod beszerezni.

5. 🦄  Unikornisok: a rémes ménes társasjáték

Korosztály: 8 éves kortól 
Játékidő: 30-60 perc
Játékosok száma: 2-4 fő

Az Unikornisok - Rémes ménes játék egy körökre osztott taktikai kártyajáték. Építsd fel saját hadsereged, de vigyázz! Ha nem vagy elég gyors, könnyen keresztülhúzzák terveid! Ha azonban te állítod össze először a csapatod, akkor méltó leszel minden mágikus lény feletti uralkodásra.

Az Unikornisok - a rémes ménes társasjátékot itt tudod beszerezni.

 

Ha szeretnéd korosztályok szerint a legújabb- és klasszikus társasjátékokat felfedezni, böngészd az Egyszerbolt webáruházát!


Játékra fel! 😉🎲  egyszerbolt.hu