fbpx

🐰 Húsvéti készülődés gyerekkel

Ha húsvét, akkor mindenkinek azonnal a tojásfestés ugrik be. Nem árulunk el túl nagy titkot, ha azt mondjuk, az is jó móka lesz, - de cikkünkben összegyűjtöttünk Nektek néhány más tippet is, amivel még inkább fel tudjátok majd dobni a húsvéti készülődést.

🍪 1. Húsvéti sütemények

husvet_5

Minden gyerek szeret a konyhában segédkezni, főként ha apropója is van a dolognak! A hosszú hétvégének köszönhetően remélhetőleg minden Anyának sikerül rápihennie az utána következő takarításra is 🙈, – így olyan finomságokat készíthettek el együtt, mint a nyuszis muffin, a húsvéti mézeskalács, a nyúl-kalács, vagy a sütinyúl torta is. Ha nem bonyolítanátok túl – a rumot elhagyva – a sütést nem igénylő 10 perces kókuszgolyó is tökéletes nyúllá formálható 😉

🌺 2. Színes virágok ültetése

A legtöbb késő tavasszal virágzó növényt már ősszel el kellett ültetni, – de ha nem tettétek sincs veszve semmi! Ültessetek petúniát, amelynek gondozása rendkívül egyszerű, és rövid időn belül nyíló látványos, színes virágaival remek tanulmány lehet gyermekeinknek.

+1: Ha finom tavaszi illatot szeretnétek, válasszátok a lila színű petúniákat, – a többinek ugyanis nincs illata.

✂️ 3. Húsvéti dekorációk és kreatív ötletek

husvet_6

A gyerekek már biztosan nagyon várják a húsvéti nyulat, ezért ilyenkor könnyű őket bevonni mindenféle alkotásba, amelyben helyet kapnak a tojások, vagy a nyulacskák. Készítsetek közösen tavaszi dekorációkat – nyuszis bábot, tojás kosarat, fejpántot, vagy éppen cukortartót! Pinteresten rengeteg ötletből szemezgethettek, találhattok egyszerűbb, a legkisebbekkel is elkészíthető tárgyakat, de bonyolultabbakat is a kicsit nagyobbaknak.

🐰 4. Nyuszi simogatás

A húsvéti családi napokon, kézműves programokon és koncerteken kívül rengeteg helyen “rendeznek be” ideiglenes nyuszi simogatókat is. Magyarázzuk el gyermekeinknek, hogy az állatok tartása nagy felelősség, ezért csak az ünnepek miatt nem  szaladunk el, és vásárolunk nyulat otthonra! Jobbnál- jobb gyermekprogramokat és állatsimogatókat pedig a gyerekkel.com mobil applikáció segítségével találhattok 😉

Letöltés: App Store / Google Play

🐇 5. Nyuszis játékok

Otthon is számos szórakoztató játék segíthet az energiától túltengő gyerekek lefárasztásában. A klasszikus tojáskeresésen kívül játszhattok nyuszis ugráló versenyt, de nyuszis fogócskát és bújúcskát is – így máris felhasználhatjátok a korábban elkészített nyuszis fejtpántokat. A “Találd ki, milyen színű a tojás” játék lényege, hogy bekötött szemmel kell tojásokat kihúznotok egy kosárból, és eltalálni a színüket. Ha nem sikerül, vissza kell tenni, – az nyer, akinek a legtöbbet sikerül összegyűjtenie.

🌷 Kellemes készülődést!

⬇️ Alkalmazás letöltése

Olvasd el ezeket is!

keyboard_arrow_up