fbpx

🌊 TOP 10 Aquapark az országban

☀️ Beköszöntött a várva várt meleg, – és vele együtt a nyári szünet is. Ha többre vágytok, mint a hűsítő víz nyújtotta kikapcsolódás, irány csúszdázni valamelyik aquaparkba! Cikkünkben összegyűjtöttük Nektek országszerte a legjobbakat.

1. Aquaworld – Budapest

Nem kell messzire utazniuk a fővárosban élőknek, ha a gyerekeket egy igazán izgalmas vízi kalandra szeretnék elvinni. 19 medence és összesen 4000 m2 vízivilág várja a kikapcsolódni vágyókat télen-nyáron. A 11 csúszda közül a bátrabb apukák a kamikázét választják, míg a kisebbek a családi csúszdán, az UFO csúszdán vagy a fekete lyuk csúszdán tesztelhetik merészségüket. A totyogóknak az árnyékos pancsolót és minicsúszdát, vagy a hűs beltéri játszóházat ajánljuk, amíg a nagyok a az élményparkban kalandoznak.

Bővebb információ itt érhető el.

2. Annagora Aquapark – Balatonfüred

Élményfürdő, csúszdapark, Magyarország második legnagyobb hullámfürdője és gyönyörű panoráma várja az idelátogató családokat. 12 csúszda a nagyobbaknak, 3 gyerekcsúszda az apróságoknak, nagy és kicsi hullámmedence teszi felejthetetlenné az élményt. A medencéken és csúszdákon kívül szaunák, gőzkabinok, illatkamra és jégbarlang is segít a felüdülésben. Az aquapark funkcionális közzéppontjában található a gyermek élménymedence sok-sok csalogató, kipróbálásra váró elemmel.

Bővebb információ itt érhető el.

3. Aquaticum – Debrecen

Az Aquaticumban legkisebbeket speciális klórmentes bébimedencével, a nagyobbakat gyerekmedencével, kültéri és beltéri gyermekjátszóval várják. Az élményfürdőben ezek mellett van még hullám- és élménymedence is, továbbá izgalmas csúszda, mászófal, vízicsopper, waterball, jakuzzik, barlangfürdők, sodrófolyó, gejzír, dögönyözők, gomba- és nyakzuhanyok teszik felejthetetlenné az élményt. A gyermek és bébi medencékben a legkisebbek is biztonságosan csúszdázhatnak.

Bővebb információ itt érhető el.

4. Rukkel-tó Waterpark – Dunavarsány

A természetes vízi paradicsom, a Rukkel-tó az utóbbi években méltán lett a családok és a fiatalok kedvence. Hűs vize, árnyékos pihenői mellett az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően számos élménnyel gazdagodhatnak a strandolók: 15 féle csúszda, gyerekpancsoló és idéntől már egy 150 személyes vízi vidámpark is kényezteti az élményre vágyókat. A sport szerelmeseit ugrótorny és wakebord pálya várja, míg a családosok nyugodtan vízibiciklizhetnek a tó másik oldalán.

Bővebb információ itt érhető el.

5. Aquaréna – Mogyoród

Az európai színvonalat képviselő élményparkban 26 db, összesen 1.5 kilométernyi hosszú csúszdapálya kanyarog a föld fölött és a föld alatt. A kilenc medence között élménymedence, jacuzzi, háromszintes ugrómedence, valamint a vendégek körében népszerű lassan hömpölygő Lusta folyó egyaránt megtalálható. A sportolni vágyók a röplabda, foci és a tollaslabda pályákon egyaránt kiélhetik mozgás szenvedélyüket. A park munkatársai interaktív játékokkal állnak a gyerekek rendelkezésére.

Bővebb információ itt érhető el.

6. HUNGAROSPA Aquapark – Hajduszoboszló

A gyerekek szórakzásáról itt nemcsak a medencében álló élethű elefántok, gyermekcsúszdák, játszótér, hanem a 6-12 évesek számára épült kalandmedencék is gondoskodnak. Az új gyerekmedencében 4 tornyos Beckó vár függőhíddal, műsziklával, vízeséssel, Rönkvár csúszdával és masszázsdézsával, valamint a Bástya vár ágyúkkal – megannyi kalandot ígérnek. A másik gyerekmedencében pedig a kicsik meghódíthatják a Hódvárat zátonyra futott csónakokkal és szivárvány csúszdával.

Bővebb információ itt érhető el.

7. Napfényfürdő Aquapolis – Szeged

Az Aquapolisban 13 (9 beltéri és 4 kültéri), összesen 1000 méter hosszúságú csúszda áll a kalandot és szórakozást kereső fürdővendégek rendelkezésére. A csúszdapark büszkesége a 30 méteres toronyból induló, lifttel megközelíthető 272 m hosszú, zárt óriáscsúszda, valamint a 223 m hosszú, zárt óriáscsúszda kamikaze szakasszal. A sárga és kék csúszdák használata 140 cm magasságtól engedélyezett. A többi csúszda használata nem magassághoz kötött, így a kalandvágyó apróságok is jól szórakozhatnak.

Bővebb információ itt érhető el.

8. Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

A Sárvári Fürdő nem véletlenül a családok kedvence évek óta. Érdemesebb hosszabb nyaralást is tervezni, mert egy nap biztosan nem elég itt. Különböző sportlehetőségek, játékok és animációs programok várják a családosokat: strandmedence, fejesugró öböl, 4 pályás versenycsúszda, hullámmedence, és 8 óriáscsúszda az extrém csúszást kedvelőknek. Gyermekek részére kalandmedence kalózhajóval és vízi várral, élménymedence, bébi pancsoló és játszóterek nyújtanak felejthetetlen élményt.

Bővebb információ itt érhető el.

9. Ceglédi Gyógyfürdő – Aqua Centrum

Az Aqua Centrum alapmotívuma egy középkori vár hangulatát idézi, mesés, játékos elemekkel. A „gyermek szigeten” gyermekcsúszdák találhatók, míg a vadfolyó, a zárt- és nyitott- csúszdák pedig a felnőtt közönséget várják. A közös családi élményt a családi csúszda és a lassúfolyó biztosítja. A vakmerőbbek a kamikaze és a hagyma csúszdán tehetik próbára bátorságukat! A park legújabb csúszdája a Dragon, melyen 16 méter magasból 60km/órás sebességgel csúszhatnak az arra vállalkozók.

Bővebb információ itt érhető el.

10. Gyémántfürdő Csúszdapark – Tatabánya

A Gyémántfürdő strandja varázslatos környezete, parkja a nyár legszebb vízparti pillanatainak kiváló helyszíneként szolgál. Az öt kültéri medence a legkisebbektől a legbátrabbakig, mindenki számára tartogat kikapcsolódási lehetőségeket. A csúszdakomplexum mellett vízi játékok, színes programok, koncertek és sportpályák várják a strandolókat. A kisgyerekkel érkezők kényelmét a vízi kalandok mellett játszóház, pelenkázó és baba-mama szoba segíti.

Bővebb információ itt érhető el.

🌊 Jó csobbanást!

keyboard_arrow_up