fbpx

🦖 5 Hely, ahol dínókkal találkozhattok

A kicsik egy részét jobban, míg másokat kevésbé kapott el a “dínó mánia” – de egy biztos, minden gyereknek vannak kérdései. Mit ettek? Mekkorák voltak? … és miért haltak ki? Összegyűjtöttük Nektek azokat a helyeket, ahol ezekre látványos választ kaphattok.

1. Dinó- és Kalandpark Rezi

A Balaton északi partján, a Keszthely fölött lévő Reziben életnagyságú, mozgó és hangot adó dinók idézik fel e lenyűgöző teremtmények világát. A 23.000 négyzetméteren elterülő Dínó Parkban egy izgalmas kalandpark is várja az ide látogatókat: kötélpálya, mászófal, dínó témájú kisvasút, csónakázó tó, számos trambulin és ugrálóvár szórakoztatja az egész családot.

Bővebb információ itt érhető el.

2. Budakeszi Dinó Park

A közel 2 hektáros Dinó Parkban 25 életnagyságú dinoszaurusz közötti tanösvényen sétálhatunk. A dinó témájú játszótéren Dinó lovaglás várja a legkisebbeket. A játék-völgyben pedig különféle kreatív játékokkal játszhatnak a kis dinó-rajongók: teke, óriás csúzli, óriás jenga, trambulin, célba dobás, ásatás, ugróiskola. A Dinó park melletti erdei vadasparkban pedig számos állat tekinthető meg.

Bővebb információ itt érhető el.

3. Fővárosi Állat- és Nővénykert – Varázshegy

A Fővárosi Állat- és Növénykert Varázshegyénél is találkozhattok dinókkal. Ha elfáradtatok a hegymászásban, pihenhettek kicsit a Dínóteraszon egy dinótojásban, miközben néhány vérmes dínóval szemeztek. Innen a kisebbek egy üreges fatörzs csúszdában csúszhatnak le a homokozóba, ahol dinócsontokra bukkanhatnak.

Bővebb információ itt érhető el.

4. Magyar Természettudományi Múzeum

Állandó dinoszaurusz kiállítás látogatható egész évben a Magyar Természettudományi Múzeumban. Hogyan éltek? Mit ettek? Hogyan nézhettek ki? Ha szeretitiek a dinókat, biztosan foglalkoztatnak Titeket ezek a kérdések. Az életnagyságú dinoszauruszokhoz a múzeum kertjében kicsit közelebb is kerülhettek 😊

Bővebb információ itt érhető el.

5. Veszprémi Állatkert

Az Állatkert területén közel 20 000 m2-en megvalósuló őslénypark bepillantást enged a több százmillió évvel ezelőtti élővilág sokszínűségébe. Magyarország legnagyobb dinoszaurusz kiállításán túl a gyerekek számos “dínó” témájú foglalkozáson és játékos feladatban is részt vehetnek, – ezáltal bepillantást nyerve ebbe a titokzatos világba. 

Bővebb információ itt érhető el.

Jó szórakozást! 👨‍👩‍👧‍👦

keyboard_arrow_up