fbpx

🍂 5 Mesekönyv őszre

Beköszöntött az ősz, korábban sötétedik. Ilyenkor nem is vágyunk másra, mint otthon jól bekuckózni és csemeténkkel az ölünkben mesét olvasni, böngészni a könyvekben. Ha már "rongyosra" olvastátok Kipp Kopp meséit, - összegyűjtöttünk Nektek 5 másik őszi mesét, melyeket lapozgatva tovább tudjuk fokozni az őszi hangulatot.

Janó és Janka őszi meséi - Annie M. G. Schmidt

jano_es_janka_osz

Itt van az ősz, sokat esik az eső és fúj a szél de Janót és Jankát, a két holland kisgyereket ez cseppet sem zavarja. Hiszen egész nap együtt játszanak, hol kinn, hol benn: sétálnak az esőben, sárkányt eregetnek az őszi szélben, leszedik a piros almát, diót törnek a szobában, vagy ha nagyon esik, hát szétvágják a színes újságokat és cirkuszosdit játszanak!

Játssz és örulj az ősznek Janóval és Jankával, Hollandia kedvenceivel!

Megrendelhető a Libri Könyváruházából most kedvezményesen! Itt.

A kisvakond és az ősz - Katerina Miler

kisvakon_es_az_osz

Az ősz tele van meglepetésekkel. A rövid terjedelmű, színes lapozó oldalain a rajzfilmekből jól ismert, népszerű Vakond figurájával, kalandos történeteivel ismerkedhetnek meg a legkisebbek. 

A sorozat őszi kiadásából kiderül, hogyan készít szilvalekvárt és lekváros lepényt a kisvakond és barátja cinke.

Megrendelhető a Libri Könyváruházából most kedvezményesen! Itt.

Lengemesék - Ősz a Nádtengeren - Berg Judit

osz_a_nadtengeren

Berg Judit nagy sikerű Lengemesék-sorozatának kötetében sosem látott, új ellenség fenyegeti a Locsogó-tó nyugalmát.

A jószívű és elszánt Füttyös Vilkó idegen vizekre merészkedik, majd minden eddiginél nagyobb veszedelembe csöppen. Timkó Bíbor varázslatos rajzai hűen mutatják be az őszi nádas élővilágát, miközben az olvasót észrevétlenül repítik a békaderbi helyszínére, a füstifecskék szárnyai közé vagy éppen az ellenséggel vívott nagy csata közepébe.

Megrendelhető a Libri Könyváruházából most kedvezményesen! Itt.

Őszi böngésző - Rotraut Susanne Berner

oszi_bongeszo1

Varázslatos őszi sétára invitál a megújult Őszi böngésző! A gyerekek a kiválasztott képek segítségével különböző témakörökhöz kapcsolódva, játékosan tanulhatják meg és építhetik be a szókincsükbe a hozzájuk tartozó szavakat.

A legismertebb böngésző-sorozatot mára 15 országban, több mint 500.000 példányban adták el, köszönhetően a megunhatatlan grafikának és a maximálisan gyerekbarát, elnyűhetetlen kivitelezésnek.

Megrendelhető a Libri Könyváruházából most kedvezményesen! Itt.

A tölgyfa születésnapja - Zelk Zoltán

tolgyfa_szuletesnapja

A világ végétől kilenclépésnyire, egy aprócska erdő közepén négy testvér éldegélt: Tavasz, Nyár, Ősz és Tél. Egyszer réges-régen valami apróságon összekaptak, és egymás után útra keltek.

Azóta vándorolnak így a világban, s épp csak annyi időre találkoznak a kis házban, hogy elmeséljék egymásnak, mi mindent tapasztaltak. Szerencsénkre Zelk Zoltán lejegyezte az évszakok huszonnégy meséjét. 

Megrendelhető a Libri Könyváruházából most kedvezményesen! Itt.

Kellemes olvasást Nektek! 😊

⬇️ Alkalmazás letöltése

Olvasd el ezeket is!

keyboard_arrow_up